VJEROVALI ILI NE

KAKVA KAUBOJŠTINA U SPLITU! Pogledajte kako 'gazda' na Rivi toči sokove s javne špine! Još luđe je vidjeti kako je proveo gumu do točionika!

 Slobodna Dalmacija

U rubriku "vjerovali ili ne" definitivno spada slučaj najnovijeg primjera kaubojštine na Rivi u Splitu, a u glavnoj ulozi ovaj put našao se kiosk "Freshbox" na početku glavne gradske šetnice u istočnom dijelu, u kojem se pripremaju i prodaju sokovi od svježe iscijeđenog voća.

Vlasnik tog štanda dosjetio se kako bi bilo zgodno ilegalno se spojiti gumenom cijevi na dvadesetak metara udaljenu javnu špinu, gdje se osvježavaju i domaći i turisti. Na to nas je upozorio čitatelj, zgrožen činjenicom da je takvo što moguće izvesti na Rivi, a neslužbeno doznajemo kako su je radnici "Parkova i nasada" već jednom uklonili, ali vlasnik štanda brzo ju je vratio, piše Slobodna Dalmacija.

Cijela stvar još je luđa kada se vidi da je cijelom dužinom trebalo provesti gumenu cijev kroz zelene površine i tehnobetonsku podlogu na šetnici kako bi se doslovce prikačio na javnu česmu, a gumu je lako pratiti ako se malo bolje obrati pažnja.

Iz okolnih kafića doznali smo kako štand tu djeluje od početka ovoga ljeta, a navodno imaju i sudoper pa je "jasno zašto im je trebao pravi dovod i odvod vode".

U Banovini nam je potvrđeno kako taj ugostitelj nema odobrenje od Grada za korištenje vode iz javne špine.

- Komunalni redari već su ranije naplatili mandatnu kaznu, ali to na ugostitelja očito nije posebno djelovalo. Stoga će mu danas redar ponovno naplatiti kaznu, ali i pokrenuti prekršajni postupak. Tvrtka 'Parkovi i nasadi' dobila je nalog da njihovi zaposlenici najkasnije do kraja dana iščupaju, odnosno prekinu dovodno crijevo i zamijene slavinu - kazao je u utorak Damir Babić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, a Slobodna Dalmacija doznaje kako je to doista i obavljeno.

- Naša udruga 'Dar mora' prodajno mjesto za sokove na Rivi dobila je ovo ljeto i time smo naslijedili sve priključke za vodu i struju od prijašnjih koncesionara. Nikakve nove sami nismo instalirali. S Gradom smo sklopili ugovor po njihovu prijedlogu kojim nisu obuhvaćeni nikakvi komunalni priključci te smo upućeni da predamo aneks zahtjeva što smo i pravovremeno učinili. Smatramo da su službe iz prethodnog sastava gradske uprave odgovorne za navedene propuste što komunalni priključci nisu legalno propisani ugovorom - rekao je koncesionar prodajnog mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:15