ZVJERSTVO

KAMENOM IZUDARAO KUJICU PO GLAVI I OSTAVIO JE DA UGINE U ŠUMI 'Mozak i sve oko njega zaliveno je krvlju. Sad je najvažnije da se ona izvuče i oporavi'

 
 Udruga Spas Varaždin

Društvo za zaštitu životinja Udruga Spas Varaždin od ove subote na svojoj skrbi ima novog štićenika - kujicu koju je, prema prvim neslužbenim informacijama, zvjerski pretukao mještanin Seketina.

Udruga Spas Varaždin

Kako su nam u nedjelju u telefonskom razgovoru rekli iz Udruge, muškarac iz spomenutog naselja psa je navodno odvukao u šumu, gdje ga je oštrim kamenom izudarao po glavi i ostavio da ugine. Ali baš u trenutku kad je dotični odlazio s mjesta zločina, vidio ga je susjed, koji je i pronašao nesretnu kujicu te o svemu odmah obavijestio varaždinsku policiju.

Teško ranjena životinja odmah je prevezena u veterinarsku stanicu, u čijem stacionaru je i ostala, a djelatnici Udruge dali su joj ime - Stela. Kujica nije ni čipirana ni cijepljena, ima teški potres mozga, nagnječenje mozga i napuknutu čeonu kost, a njezino stanje u nedjelju poslijepodne i dalje je bilo kritično - Stela je, nažalost, u polusvjesnom stanju i životno je ugrožena.

- Jako je zapuštena, još ne znamo ni koliko je stara, a više o njezinim ozljedama znat ćemo tek u ponedjeljak. Mozak i sve oko njega zaliveno je krvlju i sad nam je najvažnije da se ona izvuče i oporavi, nakon čega ćemo joj tražiti najbolji mogući dom na svijetu - rekli su nam iz Udruge Spas Varaždin, koja će, naravno, podnijeti krivičnu prijavu protiv počinitelja ovog monstruoznog djela.

U ponedjeljak ujutro volonteri su objavili kako će Stela morati na CT glave, koji će pokazati treba li nesretna kujica i na operaciju.

Svi koji mogu i žele pomoći u pokrivanju veterinarskih troškova, novac mogu uplatiti na račun:

Udruga Spas Varazdin

Zaba HR8723600001101737026

(opis plaćanja - za Stelu)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:17