OTKRIĆE

KANDIDATKINJA HDS-a NA EUROIZBORIMA MILICA ĐURĐIĆ 'Ne, nisam znala da mi je suprug imao lažnu diplomu'

Saša Đurđić, profesor iz srednje škole u Križevcima koji je radio s lažnom diplomom
 Podravski.hr

S ovime svime nemam ništa, nisam znala za suprugovu lažnu kvalifikaciju. Apeliram na novinare i širu javnost da mene kao majku maloljetne djece i cijelu našu obitelj ostave na miru, bez obzira na to što sam aktivna u politici.

Poručujem onima koji nada mnom i nad mojom djecom provode javni linč da se zapitaju što smo im mi krivi. Ne, nisam znala za suprugov čin - rekla nam je Milica Đurđić, supruga lažnog profesora iz križevačke srednje škole, ujedno kandidatkinja Hrvatske demokršćanske stranke na izborima za Europski parlament.

Nakon što se u priči oko lažnih diploma u školama u medijima pojavilo ime njezina muža, Milica je razmišljala o povlačenju s liste HDS-a, na čijoj je listi broj 11 predstavljena prije skoro mjesec dana.

- Da sam u mogućnosti, povukla bih se. S obzirom na to da bih time naštetila stranci, ne mogu se povući - rekla je. Ne komentirajući suprugov falsifikat diplome Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, s kojom je, kako je objavilo Ministarstvo znanosti, radio u nastavi otprilike 16 godina, Milica Đurđić kaže samo da je suprug svjestan svoje pogreške koju nije napravio u zloj namjeri.

- Nije točno da je moj suprug otišao u Njemačku - kratko demantira njegova supruga, u čiju je zaštitu jučer stao i saborski zastupnik i zamjenik predsjednika HDS-a, demantirajući paralelno napise da je u bliskoj vezi s Milicom Đurđić.

- Gospođu znam iz stranke, a ne kao kućnog prijatelja ili iz društva. Oni koji se bave insinuacijama i pokušajima diskreditiranja mene kao političara, dovodeći me u vezu s osobom koja ima lažnu diplomu, stvarno ne zaslužuju drugo nego da kažem da su obične gnjide i dno dna - reagirao je jučer Branko Hrg, potvrđujući da se Milica Đurđić htjela povući s liste HDS-a za skorašnje izbore. Gordana Juran-Ratković, v.d. ravnateljica Srednje škole “Ivan Seljanec” u Križevcima, kaže kako nije znala da se njezin donedavni kolega Saša Đurđić, koji je dao otkaz ne bi li prevenirao otkrivanje lažne kvalifikacije, planirao kandidirati za poziciju ravnatelja. Točno je, dodaje, da ga je prije više godina školski odbor imenovao zamjenikom ravnatelja škole, no kako v.d. ravnatelji nemaju zamjenike, on tu funkciju (u školstvu samo formalnu) mjesecima nije obnašao.

A ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer se oglasila po istoj temi, navodeći da je dobila potvrdu Porezne uprave kako su od plaćanja provjere diploma oslobođene sve ustanove iz područja odgoja i obrazovanja te znanosti i visokog obrazovanja, što znači da fakulteti koji naplaćuju provjeru diploma školama to ne bi trebali raditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:40