SNAŽNA OLUJA

KAOS NA KVARNERU Zbog orkanskog juga ogromne štete: na cestama odroni, uz obalu srušeni zidovi, potopljene barke, srušena stabla...

 
 Matija Djanjesic / CROPIX

Orkansko jugo na području Kvarnera je u ponedjeljak navečer i u noći na utorak uzrokovalo štete na obalnim šetalištima, rušilo stabla i izazvalo poplave u nižim predjelima uz more.

Riječki vatrogasci izašli su na petnaestak, a liburnijski na dvadesetak intervencija sinoć i tijekom noći. U Rijeci je jedno stablo palo na Ulicu Franje Matkovića a bilo je još nekoliko rušenja grana.

Na više mjesta su se pojavili odroni na cestama, srušeni su zidovi uz obalu a opatijski Lungomare je na više mjesta teško oštećen - odlomljene su betonske ploče, urušena ograda pa je zatvoren dok se popravi.

Na opatijskom području najviše je stradalo Volosko gdje su na Obali Frana Supila oštećeni kolnik i pločnik a na jednom dijelu prometnice nastao je odron. Tu je potopljeno i nekoliko barki.

Štete su nastale i na području Crikvenice, Krka i Malog Lošinja gdje su također srušena stabla, a moralo se i ispumpavati poplavljene prostore.

U Rijeci je velika šteta nastala na čamcima i opremi Veslačkog doma kluba Jadran na Delti, gdje je more nošeno jugom prodrlo uz teška metalna vrata u zatvoreni prostor.

U Bakru je u ponedjeljak navečer zabilježena i najveća do sad razina mora, 127 centimetara iznad srednje razine mora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:09