'TO NIJE NAČIN'

KARAMARKO 'Baš mi je žao što zbog zviždanja nisam čuo pola Milanovićevog govora'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.08.2014. u 18:07

Zvonimir Barisin/Cropix

Ipak, po Karamarkovom tumačenju Milanović bi se napokon trebao zapitati zašto je to tako.

KNIN - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je komentirajući izjavu predsjednika Vlade Zorana Milanovića da je HDZ organizirao zvižduke za vrijeme njegova današnjeg govora u Kninu, rekao da je premijer Milanović izgubio vjerodostojnost te njegove riječi nemaju težinu.

"To je izrekao čovjek čija riječ je davno izgubila na vjerodostojnosti u Hrvatskoj. Današnji dan je za mene presvet dan, danas sam u razmišljanjima sa svojim prijateljima koji su poginuli i dali život za Hrvatsku i vjerujte mi ne mogu se baviti lamentacijama čovjeka čija riječ doista više nema težinu", rekao je Karamarko novinarima danas u Kninu.

Na upit osuđuje li današnje zvižduke, Karamarko je rekao: "Apsolutno, meni je žao, ja isto tako nisam čuo pola njegovog (Milanovićevog) govora i to nije način na koji se izražava nezadovoljstvo".

Po Karamarkovom tumačenju Milanović bi se napokon trebao zapitati zašto je to tako.

MILANOVIĆ 'Zviždanje u Kninu organizirao je HDZ. To je očito. Vlast treba izviždati, ali ne ovdje'

"Branitelji su narod i narod su branitelji, doista je vrijeme da se zapitaju zašto je to tako", istaknuo je Karamarko.

Na novinarski upit je li spreman pozvati branitelje da idućih godina na proslavama u Kninu odustanu od zviždanja kako bi se očuvalo dostojanstvo proslave, Karamarko je kazao da je "svojim izjavama to radio i ovaj put".

"Svoje političko nezadovoljstvo, animozitete u odnosu na neke političke osobe i politiku koju vode, a ja doista sad već mogu reći da je antinarodna jer oni ne razumiju šta su branitelji i šta je hrvatski narod, možemo na drugi način izraziti, naprosto nećemo glasati za njih, kao što hrvatski narod sigurno više nikad neće glasati za njih", istaknuo je Karamarko.

S Karamarkom je danas u Kninu, kao i prije dva dana na Sinjskoj alci bila HDZ-ova kandidatkinja za predsjednika Republike Kolinda Grabar Kitarović, ali Karamarko je odgovarajući na pitanja novinara rekao kako to nije početak kampanje.

Na novinarski upit kakva će biti HDZ-ova kampanja za predsjednika Republike, Karamarko je kazao da što se HDZ-a tiče kampanja će biti čista kao što se, po Karamarku, ta stranka ponaša čisto i prije kampanje koja još nije počela. "Mi ne odgovaramo na provokacije, nego idemo afirmativno, idemo s odličnim kandidatom koji će pobjediti kandidata koji nije mrdnuo prstom da bi hrvatski čovjek počeo bolje živjeti, kandidata aktuanog predsjednika koji se u niti jednom momentu nije usudio prigovoriti ništa Vladi zbog katastrofalne gospodarske situacije u ovoj državi", rekao je Karamarko.

Izdvajamo