OŠTAR START KAMPANJE

Karamarko: 'Crvena peronospora' na vlasti nije se odrekla komunizma! Ma kakav zdravstveni odgoj, jurišaju na Crkvu!'

 Jadran Babić/CROPIX

Na današnjoj svečanoj sjednici splitskog HDZ-a u povodu 23. obljetnice njegova utemeljenja, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je poručio kako će se ta stranka vratiti svojem izvornom duhu radi sprječavanja svjetonazorskog mijenjanja Hrvatske koje, kako je rekao, provodi sadašnja vlast.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko optužio je sadašnju Vladu da se povećanjem plaća u državnim agencijama ponaša dvolično jer za njih vrijedi ono što ne vrijedi za druge što je, po Karamarku, katastrofalno.

„To je još jedan dokaz dvoličnosti i licemjernosti ove Vlade. Njihov gospodarski plan 21 je bio jedno, realizacija drugo, a ono što oni rade je nešto treće. Dakle ono što vrijedi za njih, za ostale ne vrijedi“, izjavio je Karamarko u Splitu gdje je nazočio svečanoj sjednici u povodu 23. godišnjice utemeljenja splitskog HDZ-a.

Karamarko je podsjetio na ranije „slučajeve Antešić i ministra Jakovine“ zamjerivši što se preko njih jednostavno prešlo jer je "očito da su socijaldemokratski grijesi i lažni moral nešto što je oćeprihvaćeno".

„Preporučio bih im da se stvarno uozbilje, i ako nisu sposobni voditi vladu neka kreiraju tehničku vladu, nek se maknu jer ovo sve skupa ide u jednu provaliju“, kazao je Karamarko.

Na upit kako komentira stvaranje nove koordinacije za investicije nakon što „Čačićeva agencija“ nije napravila ništa, Karamarko je rekao kako ni „ova neće ništa napraviti“ jer ne nudi nadu i povjerenje prema vani pošto nas je u kreditnom rejtingu dovela u status „smeća“.

Na pitanje kakav je stav HDZ o uvođenju dvojezičnosti, Karamarko je rekao kako će se tu morati poštivati zakon, ali će se morati postupati oprezno jer još uvijek su „neke rane svježe“, te će HDZ o tomu definirati poseban stav.

Karamarko je odbacio medijske navode da bi HDZ-ovi kandidati za zagrebačkog gradonačelnika mogli biti Milan Bandić, Zvonimir Boban ili Dražen Siriščević rekavši kako njima nije nuđena kandidatura HDZ-a za tu dužnost.

„U Zagrebu razgovaramo s jednim kandidatom, a imamo i drugog rezervnog" kazao je, ne željevši otkriti imena potencijalnih kandidata s kojima se pregovara.

Po njegovim riječima i u Splitu su u završnoj fazi razgovori s nekoliko HDZ-ovih kandidata za gradonačelnika, ali je odbacio medijske navode da je na tu dužnost predlagao sadašnju dogradonačelnicu Anđelku Visković. Dodao je kako je na izborima „legitimno i izgubiti“ ali da vjeruje kako na lokalnim izborima to neće biti čest slučaj s HDZ-ovim kandidatima.

Na upit kako komentira nedavni istup bivšeg predsjednika Stjepana Mesića da oni koji prekapaju po grobovima ne zaslužuju voditi Hrvatsku, Karamarko je rekao da Mesić s retorikom iz '47 ili '48 neće daleko doći. "On nije shvatio da je Europa napravila odmak i osudila komunističke zločine“, rekao je.

Karamarko je najavio kako će se ta stranka zauzimati za kriminalizaciju komunističkih obilježja.

„Hrvatski su branitelji u Domovinskom ratu davali svoje živote s krunicom oko vrata, a ne Titovom slikom na prsima ili zvijezdom na čelu, zvijezda je bila agresor na Hrvatsku. Takva obilježja moramo kriminalizirati i mi ćemo to sigurno napraviti“, kazao je.

Vladajuće je optužio i da su bili protiv stvaranja hrvatske države 'koju nikada nisu ni voljeli ni željeli'

Također je rekao kako HDZ na sljedećim lokalnim izborima HDZ očekuje“dobar pomak“ ali na parlamentarnim izborima 2014. godine, kako je rekao „tu crvenu peronosporu moramo potpuno odstraniti iz Hrvatske“.

Optužio je predstavnike sadašnje vlasti za, kako je rekao, „diverzantski upad u naše školstvo gdje smo vrlo osjetljivi i nije nam svejedno kako će i tko odgajati našu djecu“.

„Pogledajte što rade - ma kakav zdravstveni odgoj. Najprije su išli s građanskim odgojem, a mnogima od njih bi trebao građanski odgoj jer nisu išli na vjeronauk. Pogledajte s kojom agresijom jurišaju na Crkvu, na sve naše tradicionalne vrijednosti“, istaknuo je Karamarko.

Zamjerio je onima koji su hrvatsku državu, kako je rekao, proglasili „slučajnom“ i „apsurdom“ zanemarivši da je za nju u Domovinskom ratu živote dalo 15.000 ljudi.

Karamarko je pri tomu istaknuo kako je HDZ „pred velikom zadaćom“ radi obrane vrijednosti na kojima je utemeljena hrvatska država. „Mi nećemo i ne smijemo izdati naše branitelje“, kazao je.

Također je zamjerio što prilikom nedavnog obilježavanja godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika na Mirogoju nije bilo vijenaca predsjednika Republike Ive Josipovića i predsjednika Vlade Zorana Milanovića.

„Oni koji nikad nisu željeli i voljeli Hrvatsku danas je relativiziraju i nisu zaslužili da njome vladaju“, istraknuo je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:24