PRVI POTPREDSJEDNIK VLADE

KARAMARKO 'HDZ inzistira na Brkiću, premijer je možda pogriješio kad je tražio druge kandidate. Je li se oteo kontroli? Čijoj? Pa on je premijer'

'Ne možemo dopustiti da se Brkiću radi ono što se radi', kaže Karamarko
 Dragan Matić / EPH

Prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko govorio je za N1 o proračunu za 2016. godinu te o izboru ministra branitelja, piše portal N1 .

Izjavio je kako će HDZ "logično, glasati za svog kandidata Milijana Brkića" i naveo da su svi kandidati za ministra branitelja zaslužili svoju kandidaturu.

"Čijoj kontroli? Pa on je predsjednik Vlade. On je jako zanimljiv čovjek", kazao je Karamarko, odgovarajući na pitanje je li se premijer "oteo kontroli".

"Gospodina Milanovića ne cijenim kao političara, to je čovjek bez ideologije, koji želi vladati, ne služiti", kazao je o izjavama šefa oporbe o proračunu. "On je presmiješan, kao stand up komičar".

O porukama Milijana Brkića Miloradu Pupovcu da ode živjeti u zemlju gdje se neće osjećati ugroženo, odgovorio je: "Mislite da je g. Brkić čovjek koji mrzi i odbija? On se borio za Hrvatsku i to je izvađeno iz konteksta", kazao je Karamarko za N1 .

Karamarko je također o aktualnim pitanjima govorio i u Karlovcu gdje je bio na svečanom obilježavanju 26. obljetnice osnutka HDZ-a Karlovačke županije.

Tom prilikom je, kako javlja RTL , ponovio kako je Milijan Brkić njihov jedini kandidat za ministra branitelja te da ne zna ništa o kandidaturi Đure Glogoškog.

Na pitanje kako komentira to što je premijer Tihomir Orešković pozvao braniteljske udruge da i oni predlože svog kandidata, iako je to mjesto u kvoti Domoljubne koalicije, Karamarko kaže kako je to možda greška.

"Možda je greška, a možda i nije. Možda je premijer mislio na članove HDZ-a. Prema tome, mi iz specifičnih razloga zbog situacije koja se stvorila oko gospodina Brkića, inzistiramo da on bude jedini kandidat. Ne možemo dopustiti da se njemu radi ono što se radi", rekao je Karamarko.

Na komentar kako sada već ima puno više kandidata za ministra branitelja, šef HDZ-a kaže kako ih sve cijene i poštuju kao branitelje, ali da HDZ ima jednog jedinog kandidata.

"Svi ti ljudi su zasližili da ih se poštuje i cijeni, ali naravno da ćemo mi dići ruku za Milijana Brkića", rekao je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:40