ŽELI RIGIDNIJU RETORIKU

KARAMARKO JE NEZADOVOLJAN, S KOLINDOM ĆE OBAVITI RAZGOVOR 'Ona mora Tita nazivati zločincem!'

 CROPIX

Vrh HDZ-a vrlo je nezadovoljan kampanjom Kolinde Grabar Kitarović te će idućih dana Tomislav Karamarko s predsjedničkom kandidatkinjom svoje stranke obaviti razgovor.

Zaključak je to sa sjednice Predsjedništva glavne opozicijske stranke, koja je u utorak održana u Sv. Martinu na Muri.

Izražavajući nezadovoljstvo tijekom dosadašnje kampanje, Karamarko je najavio da će od Kolinde Grabar Kitarović tražiti strogo zastupanje stranačkih stavova. Što pod tim točno misli, ilustrirao je na samo jednom primjeru: HDZ-ova kandidatkinja mora Tita nedvosmisleno nazivati zločincem.

Riskantan manevar

Koliko će takva retorika koristiti njenoj izbornoj utakmici, tek treba vidjeti. S takvom politikom Karamarko je HDZ zakovao na 25 posto biračke podrške. S potporom od 30-ak posto biračkog tijela Kolinda Grabar Kitarović stoji bolje od vlastite stranke. Informacije o neslaganju HDZ-ova rukovodstva s njenom kampanjom sigurno joj neće pomoći. S jedne strane, kritika Predsjedništva destabilizira njenu poziciju. S druge strane, nametanje rigidnog Karamarkova diskursa sužava joj manevarski prostor. Onemogućava otvaranje prema centru, bez kojega ne može računati na bilo kakav ozbiljniji izborni rezultat.

Kovač nije smijenjen

Brujeći o nezadovoljstvu kampanjom, HDZ-ovi kuloari već nekoliko dana najavljuju i smjenu Mire Kovača, šefa izbornog tima. O tome na HDZ-ovu Predsjedništvu nije bilo riječi. Kovač je samo istaknuo da, prema njegovu mišljenju, kampanja ide dobro i da su reakcije s terena pozitivne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:54