'LJEVIČARI NI DANAS NE ŽELE HRVATSKU'

Karamarko: Mi smo nacionalisti i spriječit ćemo da se u Kumrovcu rastežu harmonike i petokrake

 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - U stranku treba ubaciti hrvatstvo, a izbaciti kriminal i lopovluk, jer tamo gdje je domoljublje i gdje je iskreno hrvatstvo, tamo ne smije biti lopovluka - poručio je karlovačkim HDZ-ovcima kandidat za predsjednika stranke Tomislav Karamarko.

Članovi HDZ-a iz Karlovačke županije već su objavili da će na izborima podržati upravo Karamarka, pa ne čudi da su stranačke prostorije ble prepune delegata, ali ni činjenica da je sa zida, nakon što je na tom mjestu ne tako davno zamjenila Sanadera, netragom nestala slika još uvijek aktualne predsjednice stranke Jadranke Kosor. Zanimljivo, sa zida je skinut i transparent podrške Mladeži HDZ-a Branku Vukeliću.

Karamarko je optužio vrh stranke što je odugovlačio s raspisivanjem stranačkih izbora zbog čega se "šest mjeseci valjamo u blatu, zabavljamo hratsku javnost, i naše političke protivnike koji spretno koriste taj reality show da bi nastavili raditi loše kako su i započeli".

- Dali smo im ne 100 nego 200 dana gluposti, potcjenjivanja i neučinkovitosti, a mi u Saboru, počevši od mene, nismo pravi, ja sam na terenu po cijele dane, a tako se ne može raditi. Hvala Bogu, samo još samo dva tjedna - komentirao je Karamarko.

Kritizirao je vrh stranke jer nisu objasnili zašto su izgubili izbore, štoviše, nisu ni priznali da su ih izgubili.

- Nismo priznali poraz, nismo ni čestitali na pobjedi političkom protivniku. Nije se razgovaralo o odgovornosti, zašto smo imali krivu taktiku, netko je mogao barem ponuditi neku ostavčicu - kazao je Karamarko dodajući da su počinjene kardinalne greške, nisu išli u koaliciju protiv koalicije, a kampanja se individualizirala i prevladala je bespotrebna prepotencija.

Smatra da je to bilo poigravanje s ozbiljošću stranke koja je uz malo mudrosti mogla dobiti izbore. Rekao je da je HDZ u svim bitnim povijesnim momentima bio na visina zadatka, ali i da su se događale neke "devijacije u sivoj zoni, procesi kriminalnog karaktera", misleći na privatizaciju.

- Narod tada nije na izborima kaznio Tuđmana, već sve koji su u njegovoj sjeni radili ono što nisu smjeli. Tada dolaze naši crveni prijatelji na vlast, iz mišjih rupica promatrali su što se događa, ali su skupljali greške HDZ-a i tada HDZ prvi puta pobjeđuje sam sebe. Mi protiv sebe nemamo respektabilnog protivnika koji nešto može ponuditi ovom narodu, jer 60 posto naroda diše onako kako diše duh HDZ-a. Mi smo narodna stranka, imamo iste navike, nedjeljom smo išli na mise i vjeronauk. Naši lijevi drugovi to nemaju, oni nikada nisu ni htjeli hrvatsku državu, dijelili smo se onda, a i danas na one koji su htjeli i na one koji nisu htjeli hrvatsku državu - kritizirao je Karamarko.

Nastavio je govoreći da Račanova Vlada ništa nije napravila u gospodarstvu, već da su temeljito radili na rušenju vrijednosti koje je HDZ izgradio 90-tih.

- Za njih je Tuđman bio diktaror, a onda dolazi najveća politička perverzna inverzija da je Ivica Račan otac hrvatske demokarcije. Čovjek koji je karijeru gradio na hrvatskoj muci sedamdesetih godina. Branitelji postaju kriminalci, a invalidi lažni invalidi - uvjerava Karamarko.

Nije ostao dužan ni medijima jer su upravo tu "sliku ljevičari pokušali stvoriti preko svojih medija jer mi nismo nikada stvorili naše medije, nikada nismo imali pravi medij, objektivan koji bi disao plućima ovog naroda i preko kojeg bi i HDZ mogao plasirati svoje ideje”.

Opet se vraća na HDZ-ovu sivu zonu i "događaje koji nas malo podsjećaju na kriminal koji se dogodio jer smo svi krvavi ispod kože".

- Prevelik je to uteg bio na leđima HDZ-a da bi uz lošu taktiku mogli što tražit i na izborima. Nije nas kaznio narod već naši članovi i simpatizeri. Što je najvažnije, promoviran je jedan nakaradan i opasan proces koji se zove detuđmanizacija. Neki su pokušali detuđmanizirati HDZ i umjesto Tuđmana ubacili su svoj ego, napuhanu veličinu. To je bilo nemoguće, to je kao da ispod kuće iskopate temelj. Postali smo dehidrirana struktura, bljutava sol, HDZ nit smrdi nit miriše. Narod nas ne prepoznaje - priča Karamarko.

Najviše ga boli što su im "nabili kompleks, pa se bojimo reći da smo Hrvati i nacionalisti".

- Pa to je tako normalno i notorno. Nemojmo se toga sramiti. Ulazimo u EU s imenom i prezimenom ispisanim devedesetih. Te vrijednosti neće svojatati ni crveni ni crni, ni komunizam niti nacizam, stvorili su to naši brantelji. Tko je osoba koja je obilježila 20. stoljeće kod nas. Pavelić nikako, Tito nikako, zločinac isto kao i ovaj. Ostaje nam Franjo Tuđman. Stranka se mora vratiti kući dr. Tuđmana - zaključuje Karamarko.

Ovakav HDZ, bezvoljan, bez idelogije, zabrinut za sebe i sinekure onih koji su ga vodili, naglašava Karamarko, prepustio je da socijalisti svoju ideaološku supstancu nama prebace kao svoje vrijednosti.

- Usred Kumrovca danas imate Žikino kolo, rastežu se harmonike, zvijezde petokrake, a pod tim zvijezdama je gažen naš Vukovar, ubijani su naši ljudi. Samo su malo dodali kokardu da ta kapa za njih izgleda malo ljepše. To nećemo dopustiti - kazao je Karamrko.

Dotakao se Hrvata u dijaspori, poglavito onih u BiH zaključivši da se 20 godina sustavno uništava sinergija koja je stvorila državu, i izarzio je i žaljenje zbog Mladeži HDZ-a.

- U njihovim godinama mi smo stvarali državu, a oni danas u našoj stranci služe kao dekoracija i kulisa loših predstava gdje na mig moraju pljeskati i izvikivati imena, to je ponižavajuće - zaključio je Tomislav Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:13