OPOZICIJA PORUČUJE

KARAMARKO U VRGORCU 'Hrvatskoj trebaju mladi domoljubi, sposobni i skromni, a ne oni koji je iskorištavaju'

Zagreb, 300315.Dvorana Matice Hrvatske, ulica Matice Hrvatske 2.Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovarao je na pitanja novinara uoci obiljezavanja 25. obljetnice osnutka HDZ-a u Gradskoj cetvrti Donji grad.Na fotografiji: Tomislav Karamarko.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Krajac Damir / CROPIX

VRGORAC - Na predizbornom skupu kandidata HDZ-ove koalicije za gradonačelnika Vrgorca, Rudolfa Grljušića, uoči nedjeljnih lokalnih izbora, sudjelovao je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je poručio kako je došlo vrijeme da mladi istinski domoljubi, sposobni i skromni, kao što je Grljušić, budu u prvom planu, jer Hrvatskoj trebaju mladi domoljubi koji je vole, a ne koji je iskorištavaju.

Predizborni je skup održan nakon HDZ-ove klauzure u Vrgorcu, a, osim Karamarka, nazočili su mu i HDZ-ovi koalicijski partneri, Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a i Ivan Tepeš, predsjednik HSP dr. Ante Starčevića.

Predsjednik HDZ-a istaknuo je kako lokalni izvanredni izbori u Vrgorcu imaju veliku važnost jer se na njima pokazuje da HDZ u prvi plan stavlja mlade ljude kao što je 28-godišnji Grljušić.

Izrazivši uvjerenje da će Grljušić pobjediti na nedjeljnim izvanrednim izborima u Vrgorcu Karamarko je rekao da će nakon pobjede HDZ-ove koalcije na parlamentarnim izborima središnja vlast pružati svaku potporu Grljušiću i njegovim projektima za gospodarski oporavak Vrgorca i ostanak mladih na tom području.

Kandidatu HDZ-ove Domoljubne koalicije poručio je da se ne obazire na uvrede kojima je izvrgnut od političkih konkurenata u predizbornoj kampanji jer je to, kako je rekao, dio političkog folklora.

„Ti ćeš još dugo biti u politici, naviknut ćeš na to“, rekao je Karamarko 28-godišnjem Grljušiću

Grljušić: iznenadila me prljava kampanja političkih konkurenata

Kandidat HDZ-ove koalicije Rudolf Grljušić istaknu je kako ga je iznenadila prljava kampanja njegovih političkih konkurenata protiv njega.

„To baca sjenu na ove lokalne izbore u Vrgorcu, ali na njihove uvrede odgovaram im pozivom na zajedništvo, jer Vrgorcu nisu potrebne podjele“, poručio je.

Naglasio je kako će, pobjedi li, biti gradonačelnik svih građana Vrgorca bez obzira na njihova politička i stranačka opredeljenja.

Grljušić je kandidat za gradonačelnika Vrgorca Domoljubne koalicije koju predvodi HDZ a u kojoj su HSLS, HSP AS i HSS.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je da je došao na ovaj predizborni skup kako bi se demonstriralo zajedništvo stranaka Domoljubne kolacije i pridonijelo Grljušićevoj pobjedi za gradonačelnika Vrgorca.

„Potrebna je pobjeda domoljubne koalicije i na lokalnim izborima u Vrgorcu ali i na državnim parlamentarnim izborima jer Hrvatskoj trebaju radikalne promjene i novi duh patriotizma kako bi se rješavali problemi i zaustavilo iseljavanje posebice mladih iz Hrvatske“, poručio je Kosor.

Predsjednik HSP AS Ivan Tepeš okupljenima je poručio kako nije svejedno tko će biti vlast na lokalnim razinama u gradovima u Hrvatskoj, ali i na državnoj razini, naglasivši da je potrebno birati one kandidate koji su "htjeli Hrvatsku".

„Pobjeda Domoljubne koalicije u Vrgorcu bit će jako važna jer će to biti uvod u veliko pobjedu ove koalicije na parlamentarnim izborima“, rekao je Tepeš.

Završnim predizbornim skupom HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Vrgorca ujedno je proslavljena i 25. obljetnica osnutka HDZ-a u tom gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:12