PRIJETEĆE PORUKE

KARAMARKO ZAOŠTRAVA RETORIKU: 'Zemlju u rukama drže oni koji je nikada nisu željeli! To su samo jugofili'

 Goran Mehkek/CROPIX

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas na stranačkom Saboru da će za tjedan dana HDZ pobijediti na izborima za Europski parlament (EP) i time pokazati sadašnjoj vlasti što ih čeka na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

"Vratit ćemo nadu našim građanima i želimo raditi za njihovu dobrobit u još boljoj EU", poručio je Karamarko na stranačkom Saboru u Dvorani "Dražen Petrović". Dodao je i da će stranka mobilizirati sve svoje potencijale kako bi pučani bili najjača snaga u EP i Jean-Claude Juncker postao predsjednik Europske komisije.

Podsjetivši kako smo teško došli do svoje države i kolika je cijena plaćena za nju, predsjednik HDZ-a istaknuo je "da zemlju koju smo skupo platili danas u rukama drže oni koji je nikada nisu željeli i htjeli".

"Naša je obveza i zakletva prema 15.000 poginulih za Hrvatsku, prema više od 30.000 mladih koji su u zadnje dvije godine iselili iz zemlje, prema našoj djeci, dr. Franji Tuđmanu i zakletva našoj djeci i EU je da moramo pobijediti i da se ova lažna socijaldemokracija, koja nije ništa drugo nego 'jugofilija' i 'jugonostalgija', više nikada ne oporavi i vrati na političku scenu", rekao je Karamarko burno pozdravljen od oko šest tisuća nazočnih na HDZ-ovu Saboru. Istaknuo je i da su pred strankom tri važna koraka - pobjeda na predstojećim europskim, predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

Aktualnu vlast optužio je i da je, zbog nesposobnosti u privlačenju sredstava iz europskih fondova, Hrvatska jedina zemlja u recesiji unutar EU.

Saboru se obratio i predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul koji je posebice pozdravio hrvatske branitelje koji su svojom krvljom i žrtvama omogućili Hrvatsku. Upozorio je na problem izlaznosti na europske izbore te pozvao mlade da motiviraju što više ljudi da na njih izađu.

"HDZ i EPP moraju ostati najjača snaga i grupacija u EP, a naš kandidat mora postati predsjednik Europske komije", istaknuo je i dodao da im je cilj sigurna i prosperitetna Europa uz zaštitu demokršćanskih vrijednosti.

"Želimo Europu razvoja, rasta, novih mogućnosti i tehnologija koja će omogućiti prosperitet svim građanima", rekao je Daul dodavši da žele i energetski neovisnu Europu te vraćanje povjerenja, bez kojega nema zdrave Europe.

Kako je rekao "socijalisti i populisti nude jednostavne odgovorne i nerijetko su u službi stranih sila izvan Europe, a socijalisti stalno stvaraju dugove i ne kažu kakva je budućnost Europe".

Kandidat HDZ-a i nositelj koalicijske liste na izborima za Europski parlament (EP) Andrej Plenković rekao je da će pobijediti Kukuriku koaliciju 25. svibnja, da imaju ambiciju osvojiti i sedam mandata na izborima za EP.

"Pobjedimo uvjerljivo Kukuriku koaliciju, otvorimo prostor za prijevremene izbore za vrijeme predsjedničkih izbora jer građani zaslužuje vladu koja voli Hrvatsku i zna Europu", istaknuo je.

Na Saboru HDZ-a, na kojem je oko šest tisuća članova stranke iz zemlje i inozemstva i njihovih gostiju, predstavili su se i drugi kandidati HDZ-a za EP - Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Davor Ivo Stier, Ivica Tolić, Željana Zovko te Ivan Sablić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:06