BOŽIĆNA ČESTITKA

KARDINAL BOZANIĆ ČESTITAO BOŽIĆ PRAVOSLAVNOM MITROPOLITU PERIĆU 'Molimo da otajstvo Božića i ove godine ispuni naša srca mirom i blagoslovom'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.01.2019. u 15:43

Zagreb, 251218.
Zagrebacka katedrala.
Bozicna misa u Zagrebackoj katedrali koju je predvodio kardinal Josip Bozanic. Na misi su prisustvovali predsjednik Vlade Andrej Plenkovic i predsjednik Sabora Gordan Jandrokovic.
Na fotografiji: Josip Bozanic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX

Kardinal Josip Bozanić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću Božić, koji Srpska pravoslavna crkva slavi po julijanskom kalendaru, 7. siječnja.

"Od srca zahvaljujem na čestitkama prigodom Božića te Vama i svim Vašim dijecezanima želim sretan Božić i Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2019. godinu. Molimo da otajstvo Božića i ove godine ispuni naša srca mirom i blagoslovom, a dobrostivost i čovjekoljublje Spasitelja našega Boga neka nas osposobi za razumno, pravedno i pobožno življenje u sadašnjem svijetu, da bismo bili istinski svjedoci Kristova evanđelja. U tom smo življenju, kao poslanici Božji i djeca zajedničkog Oca na nebesima, pozvani u ovozemaljski dom ugrađivati predokus onoga budućega.

Na tragu kršćanskog življenja Božića neka i naša nastojanja tijekom godine, koju smo kalendarski započeli, evanđeoskim nadahnućem oblikuju naše međusobne odnose i odnose naših Crkava.

U zajedništvu iste vjere i bratskoj povezanosti u božićnoj radosti, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam", stoji u čestitci zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo