BLAGDANSKE ŽELJE

Kardinal Bozanić uputio božićne čestitke predsjednici Republike, te predsjednicima Vlade i Sabora

 Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u ponedjeljak božićne čestitke hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, te predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, poželjevši im mudrost, razboritost i odgovornost u vođenju Hrvatske, kako bi u zajedništvu i uzajamnom poštovanju gradili bolju budućnost za sve Hrvate u domovini i inozemstvu.

Čestitajući blagdan Božića predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović, kardinal Bozanić predsjednici je poželio mudrost, razboritost i odlučnost u vođenju i izgradnji Hrvatske, te izrazio želju da njezino poticanje domoljublja i vjere pridonese jačanju zajedništva Hrvata u domovini i inozemstvu.

"Isusovo rođenje u Betlehemu otvara nam obzore Božje dobrote i milosrđa u kojem se dogodio susret između Boga i njegova stvorenja. Susret je to u kojem se Sin Božji objavio kao čovjekoljubac i povezao se s ljudima na divan i nepredvidiv način, pun ljubavi i suosjećanja za čovjeka. Puninom svoga božanstva ušao je u našu stvarnost te je ispunio toplinom i ljudskošću, pozivajući sve na zajedništvo i uzajamno prihvaćanje", stoji u Bozanićevoj božićnoj poruci predsjednici.

"Kao dionici otajstva Božića molimo Gospodina da Vam udijeli mudrost, razboritost i odlučnost u vođenju državničkih poslova da biste svojim radom pridonosili izgradnji naše lijepe i plemenite Domovine. Stoga, neka Vaše ustrajno poticanje na domoljublje i vjeru u vlastite mogućnosti pridonosi zajedništvu i samopouzdanju hrvatskog nacionalnog bića u domovini i inozemstvu", dodaje se.

Kardinal Bozanić zahvalio je predsjednici na čestitkama koje je prigodom Božića i Nove godine uputila njemu, svećenicima, redovnicama i redovnicima te svim katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, te poručio: "Uz molitvu da svjetlo Božića obasja mirom i blagoslovom vas, vašu obitelj i suradnike, želim vam sretan Božić i blagoslovljenu novu 2019. godinu".

Zahvalio je na primljenim čestitkama i predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, te je premijeru, njegovoj obitelji i suradnicima kao i članovima Hrvatske vlade uputio božićnu čestitku u kojoj ističe da je otajstvo Božića "zalog naše nade i nade za hrvatsko društvo kao i za sav svijet".

"Neka bude i uzrok istinskog veselja za vjernike i sve ljude dobre volje da bismo u zajedništvu i uzajamnom poštovanju gradili bolju budućnost za domovinu Hrvatsku i sve njezine stanovnike", stoji u Bozanićevoj čestitki predsjedniku Vlade Plenkoviću.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću s obitelji, te svim saborskim zastupnicama i zastupnicima.

"U zahvalnosti za dar Božića koji nas svake godine iznova poziva na međusobnu bliskost i zajedništvo s Bogom, molimo da kršćansko svetkovanje otajstva Božića unese povjerenje i poštovanje u međuljudske odnose da bi život svih stanovnika Lijepe Naše bio zahvaćen Božjom ljubavlju i milosrđem", ističe Bozanić u čestitki Jandrokoviću.

"U molitve uključujemo vas i sve zastupnice i zastupnike u Hrvatskom saboru kojima je dana odgovornost da donošenjem ispravnih odluka, zauzimanjem za pravdu i mir, odgovornim i složnim zalaganjem za kulturni i gospodarski život učine domovinu Hrvatsku dobrim mjestom za život svakog njezina građanina", poručio je nadalje kardinal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:51