NOVI EUROPARLAMENTARAC

KARLO RESSLER UVJEREN DA NIJE REALNO DA PLENKOVIĆ POSTANE NOVI ŠEF EUROPSKE KOMISIJE 'On je hrvatski premijer i to je najvažnije'

 Goran Mehkek / CROPIX

Paralelno sa summitom europskih čelnika u Bruxellesu na kojemu se raspravlja o podjeli vodećih funkcija Europske unije, u utorak je u Strasbourgu konstituiran deveti saziv Europskog parlamenta. Na sjednici je bio i hrvatski europarlamentarac Karlo Ressler koji se nešto kasnije u razgovoru za Newsroom N1 televizije osvrnuo na napete pregovore u Bruxellesu.

"Europski parlament ima pravo i mogućnost sam odlučiti o predsjedniku, a jasno je da je potreban cijeli i širi paket, teško je doći do sporazuma, a teško je osmisliti koncept. Jasno je da politički lideri, ali i svi koji to prate, imaju problema s osmišljavanjem koncepta, koji bi zadovoljio i preferencije europskih birača, uzeo to kao temelj i prema tome se ravnao, ali išao i s tim da nijedna opcija nema većinu i da su kompromisi nužni. Potrebno je izabrati konsenzus, vjerujem da će do dogovora doći", rekao je Ressler za N1.

Uvjeren je da je Manfred Weber dobar kandidat za predsjednika Europske komisije, no dodaje i kako nije realno da će to i postati.

Nerealno za Resslera je i da bi premijer Andrej Plenković mogao postati novi predsjednik Komisije.

"Čini mi se da nije opcija i da nije realno da će se dogoditi da Plenković postane predsjednik Europske komisije, on je hrvatski premijer i to je najvažnije", rekao je Ressler.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:27