OŠTRI PUTINOV KRITIČAR

KASPAROV O AGROKORU 'Banke pod kontrolom Kremlja dva dana uoči utakmice Hrvatska-Rusija preuzele pola kompanije. Vjerujem u slučajnosti, ali i u KGB!'

 
 Tom Dubravec / Hanza Media

Legendarni šahovski velemajstor Gari Kasparov prokomentirao je u četvrtak na Twitteru ulazak ruskih banaka, Sberbanka i VTB-a u suvlasništvo Agrokora. Kao što je poznato, te dvije banke bi, na temelju izglasane nagodbe, zajedno trebale biti najveći suvlasnici najveće hrvatske kompanije.

- Banke koje kontrolira Kremlj preuzele su polovinu najvećeg hrvatskog maloprodajnog lanca samo dva dana prije nogometnog okršaja Hrvatske i Rusije na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem u slučajnosti, ali vjerujem i u KGB, napisao je Kasparov, inače poznat kao žestoki kritičar režima ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Na Twitteru, na kojem ga prati 434.000 ljudi, kasnije je napisao i sljedeće:

- Na stranu nogometne zavjere, ali uvijek se sjetite da svaka ruska banka, kompanija i oligarh, na kraju dana odgovaraju Putinu. Uvijek postoje neke veze, čak i ako su isprva nevidljive, napisao je.

Kasparov, koji ima i hrvatsko državljanstvo, dodao je i da u Kremlju 'novac ide ruku pod ruku s korupcijom, političkim utjecajem, propagandom i ubojstvima. Novac otvara vrata za sve ostalo. To je paket aranžman.'

Podsjećamo, Agrokorovi vjerovnici u srijedu su izglasali nagodbu, za koju su glasovali vjerovnici sa 79,28 posto ukupnih tražbina. Za nagodbu u Agrokoru tako su glasovali vjerovnici s 27,08 milijardi kuna tražbina od ukupnog iznosa od 33,75 milijardi kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:21