DUGA 125 METARA

KATARSKI ŠEIK USIDRIO SE KOD POZDRAVA SUNCU Doplovio je jednom od najvećih jahti na svijetu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 01.09.2016. u 19:57

Zadar, 010916.
Danas je na rivu kod Pozdrava Suncu pristala 124m duga megajahta Katara. Katara je 14. najveca megajahta trenutno u svijetu, vrijedna je 300 milijuna dolara, a u vlasnistvu je katarskog emira Sheikha Tamima bin Hamad bin Khalifa Al Thanija.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
CROPIX

Zadrani su danas mogli uživati u pogledu na jednu od najvećih jahti na svijetu, piše Zadarski.hr. Naime, Jadranom plovi katarski šeik Hamad bin Khalifa Al Thani, čini se veliki zaljubljenik u naše more jer ovo mu nije prvi posjet Hrvatskoj.

Mega jahta Katara, od sinoć usidrena kod Pozdrava suncu, duga je 125 metara. Sagrađena je 2010. godine u njemačkome brodogradilištu 'Lurssen', a trenutno je 14. najveća jahta na svijetu. Na njoj se nalazi i mali helikopter kako bi šeik i njegova svita u svakom trenutku mogli skoknuti do obale.

Šeik Hamad bin Khalifa Al Thani, danas 63-godišnjak, član je vladajuće katarske obitelji Al Thani, a on osobno bio je emir države Katar od 1995. do 2013. godine kad je na vlast došao mirnim pučem na dvoru. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 2,5 milijardi dolara.

Nakon uživanja u Zadru, Katara je zaplovila put Venecije.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo