Kerum: Radio sam analizu, 70 posto novinara su Jugoslaveni. Znam ja prezimena.

- Nikad Srbin nije bio niti će biti zet u mojoj obitelj. Srbi i Crnogorci u prošlosti su nam napravili puno zla i ne bih pristao da mi oni uđu u obitelj - kazao je u Nedjeljom u 2 gradonačelnik Splita Željko Kerum.



- Srbi nam nikad nisu ništa dobroga donjeli pa neće ni sad - zaključio je Kerum upitan  što misli o dolasku ulasku srpskog kapitala u Hrvatsku. Na pitanje zašto tako razmišlja odgovorio je: “Zato jer sam tako odgojen”.



Upitan kasnije kako to da ne želi poslovati sa srpskim tvrtkama, a ne smeta mu poslovanje sa pripadnicima kriminalnih skupina, konkretno s Nikicom Jelavićem, Kerum je odgovorio kako s njim nikad nije poslovao.



Kada ga je voditelj podsjetio da je jednom potvrdio kako je od Jelavića kupio nekretnine, Kerum je zbunjeno pitao: “Jel vi to mene pitate jel Jelavić Srbin”?



Kerum nije ostao dužan ni novinarima poručivši kako su 70 posto novinara u Hrvatskoj Jugoslaveni koji nemaju svoju domovinu. Tvrdi da to zna po njihovim prezimenima.



Vidljivo nervozan Kerum se jedva suzdržavao da plane kada ga je voditelj nekoliko puta optućio da je svoje bogatstvo izgradio na izrabljivanju svojih radnika koje plaća 3500 kuna mjesečno.



Nije znao dati odgovor kako čovjek može preživjeti s tom plaćom te je pokušao objasniti da kada bi radnicima dao veće plaće tvrtka bi za godinu dana otišla u stečaj.



Potvrdio je da ima dobre odnose sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem te otkrio kako smatra da će i nadalje biti gradonačlenik Zagreba te da se neće kandidirati za predsjednika države.



Najavio je svoju  veliku ulogu u izboru budućeg predsjednika. Naime, tvrdi da on i njegovi suradnici kontroliraju 300 tisuća glasova te da će u drugom krugu izbora svojim biračima poručiti za koga da glasuju.



Upitan o sudbinui Spaladium Arene u Splitu, Kerum je najavio da će grad pokušati po razumnoj cijeni od investitora otkupiti dvoranu.



Spomenik Tuđmanu



Upitan kome bi u Splitu trebalo podići spomenik bez pun razmišljanja kazao je: Tuđmanu. Na pitanje hoće li nešto poduzeti po tom pitanju, rekao je da će se posavjetovati s upućenijima.





Što se ne može kupiti novcem



Upitan može li se novcem, između ostalog, kupiti i Igor Štimac, Kerum je malo okolišao, no na kraju je priznao da bi ga rado vidio na mjestu trenera Hajduka. Kazao je da se od te namjere ipak odustalo, jer se navijači tome izričito protive.



Komentirajući prigovore Torcide na račun Svaguše kazao je da je on u 37 dana učinio više dobra nego drugi u puno više vremena. Transparente navijača nazvao je naručenim napisima.



Krešimir Žabec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:13