'JA NISAM ISKLJUČIV'

Kerumu dali program za mlade, a on ih pitao: Šta treba, da pročitam, i kome da javim onda?

'Prije nego sam uša u politiku, ima san puno prijatelja u HDZ-u i SDP-u, a sada sam steka puno neprijatelja'
Split , 310511.Mladi SDP-a i HNS-a predali su gradonacelniku Splita Zeljku Kerumu Program za mladekoji je on obecao procitati. Na fotografiji: Zeljko Kerum s mladim SDP-a i HNS-a Foto : Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Forum mladih SDP-a i Mladi HNS-a uručili su jučer u simboličnih pet do 12 „Program za mlade“ – dokument na kojem su radili proteklih nekoliko mjeseci koji bi poboljšao kvalitetu života ove populacije. Ta „primopredaja“ odigrala se igrom slučaja, jer se u trenutku kad su momci krenuli prema protokolu, na glavna vrata Banovine pojavio poteštat Željko Kerum glavom i bradom, čime im je uštedio vrijeme i svoj primjerak je odmah dobio na uvid, piše Slobodna Dalmacija .

- Šta je to?

- Program za mlade kojeg smo izradili – odgovara Bojan Kralj, predsjednik Foruma mladih SDP-a.

- Šta triba, da pročitam, i kome da javim onda, Vesni Alač (pročelnica zajedničkih službi u Banovini, članica SDP-a, op.a)?

- Ma ne treba, samo pročitajte i sprovedite što je napisano, ne košta puno novaca.

- Dobro, drago mi je što smo se sreli, ali ja bi volija da ste došli gori do mene – veli Kerum.

- Probali smo jednom, ali nismo uspili.

- Ja o tome ne znam ništa. Drugi put dođite, dogovorite preko tajnice. Ja inače nisam nikad isključiv. Prije nego sam uša u politiku, ima san puno prijatelja u HDZ-u i SDP-u, a sada sam steka puno neprijatelja. To vam je politika – podučio je okupljene.

- Neka se konačno počne nešto radit za mlade – poručiše mu SDP-ovi i HNS-ovi mladi članovi.

- Oćemo, oćemo – na odlasku im obeća gradonačelnik zaputivši se preko ceste prema Uvali Baluni.

Program, koji obuhvaća četiri područja – gospodarstvo, zdravstvo, obrazovanje i kulturu, sadrži 13 točaka, od kojih izdvajamo kao najvažnije – osnivanje radne skupine za deficitarna zanimanja zbog potrebe stipendiranja učenika, subvencioniranje poduzeća pri prvom zaposlenju mlade osobe do 29 godina s 1600 kuna u prvih šest mjeseci, provođenje edukacija po školama o ovisnostima, nasilju, bolju suradnju Grada s fakultetima kroz uključivanje studenata u gradske projekte...

Originalni članak pročitajte na stranicama Slobodne Dalmacije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:37