ČEKA DOVRŠETAK ISTRAGE

KIRIN PRVI PUT PROGOVORIO O MILIJUNIMA NESTALIMA IZ VIROVITIČKE BLAGAJNE 'Politička odgovornost uvijek postoji. Hoću li podnijeti ostavku? A jel'?'

 
Ivica Kirin
 Ranko Suvar / CROPIX

Ivica Kirin, virovitički gradonačelnik kojem se sudi u postupku tzv. "Fimi-medija" danas se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu i prvi puta komentirao slučaj tragične smrti Siniše Palma, 37- godišnjeg pročelnika gradskog ureda za financije i gospodarstvo čije je tijelo nađeno nedaleko od Virovitice u ponedjeljak 3. lipnja oko 11 sati u šumi, a nakon što je nestao u petak 31. svibnja nakon što mu je Kirin uručio otkaz zbog pronevjere 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna.

Nakon prvog priopćenja, iz njegova ureda medijima je poslano i drugo priopćenje prošle srijede dan nakon Palmova pogreba u kojem je Kirin Palma označio kockarom.

- Čekamo nalaze iz banke da se ustanovi konačna šteta. Za manjak novca doznali smo nakon što nas je o tome obavijestila banka, a dok nam to banka nije dojavila nismo znali za manjak novca - rekao je Kirin.

Za tvrdnje o Palmovu navodnu kockanju rekao je kako bi to novinari mogli istražiti. Nakon dovršetka istrage, rekao je Kirin, znat će se više o tome kako je bilo moguće da nitko nije primijetio da nedostaje novac.

Pitanje o ostavci Kirin je nazvao provokativnim.

"Uvijek postoji politička odgovornost, ali moja je zadaća kao gradonačelnika prije svega da vratim novac u gradski proračun", rekao je Kirin, a na ponovljeno pitanje hoće li podnijeti ostavku samo je kratko rekao:

"A jel?"

Inače, nakon što je pronađeno Palmovo tijelo policija je ustanovila da nema tragova nasilne smrti, a obdukcija nije rađena zato što je to zaključio mrtvozornik, priopćilo je bjelovarsko državno odvjetništvo. Inače, mrtvozorničke poslove u Virovitici ne obavlja liječnik, nego medicinska sestra.

Kako smo pak neslužbeno doznali, manjak novca nije primijećen jer su krivotvoreni bankovni izvodi, a Palm se kladio putem interneta.

Inače, gradska oporba najavljuje da će tražiti hitnu sjednicu gradskog vijeća i objašnjenje kako je bilo moguće da duže vrijeme nitko nije primijetio nestanak gradskog novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:44