LJETNA OLUJA

KIŠA, JAK VJETAR I GRMLJAVINA POGODILI DOBAR DIO UNUTRAŠNJOSTI U Zagrebu u sat vremena temperatura pala za 8 stupnjeva, nevrijeme i na Jadranu

Arhivska fotografija
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Snažno nevrijeme zahvatilo je u utorak navečer Zagreb i širu okolicu, ali i sjsvernije predjele, Karlovac te dobar dio Gorskog kotara, no zasad nema informacija o bilo kakvim značajnijim štetama.

Obilna kiša praćena olujnim vjetrom i grmljavinom počela je pljuštati nakon 20 sati, a prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u sat vremena, od 21 do 22 sata, u hrvatskoj je metropoli, na mjernoj postaji Maksimir, temperatura zraka pala s 22,4 na 14,8 Celzijevih stupnjeva.

Kiše i grmljavine je istovremeno bilo i u priobalju, uključujući neke sjevernojadranske otoke, ali i Makarsku i Ploče.

Meteorolozi za srijedu najavljuju djelomice ili pretežno sunčano vrijeme, a uz više oblaka ponegdje će biti pljuska uz mogućnost grmljavine, osobito od sredine dana u unutrašnosti i Dalmaciji.

Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a duž obale sjevernog Jadrana i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 11 do 16, a na Jadranu od 16 do 20 °C. Najviša dnevna od 22 do 27 °C, a na Jadranu i malo viša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:26