KAD ĆE LJETO?

Kiši nikad kraja: I cijeli idući tjedan bit će promjenjivo, ali toplo i do 32°C

Karlovac, 071011.Nakon dugog i toplog ljeta pocela je sezona kisa. Temperatura je naglo pala i do deset stupnjeva.Foto: Robert Fajt / Cropix
 Robert Fajt / CROPIX

U cijeloj Hrvatskoj u petak će pravi ljetni dan s temperaturama koje će ponegdje dosezati i 32°C. No, već će se poslijepodne i navečer na sjevernom Jadrana te u zapadnim predijelima unutrašnjosti umjereno naoblačiti.

Od subote pak opet dolazi nekoliko promjenjivijih i malo svježijih dana s mjestimičnim pljuskovima, a prognostičari najavljuju kako se više sunca ponovno očekuje tek u drugoj polovici idućeg tjedna.

U subotu će na sjevernom Jadranu te u zapadnim i središnjim kopnenim krajevima djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a uglavnom poslijepodne, te osobito navečer, ponegdje se očekuje i kiša te lokalni pljuskovi s grmljavinom, koji mjestimice mogu biti i izraženiji.

Tako će biti i u metropoli gdje će najniža jutarnja temperatura zraka biti između 18 i 20, a najviša dnevna oko 28°C.

U Dalmaciji, a veći dio dana i u istočnoj Slavoniji prevladavat će i dalje sunčano i vrlo toplo. Najviša dnevna temperatura kretat će između 28 i 32°C.

U nedjelju će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo - mjestimice može biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, uglavnom prijepodne, a i temperatura će malo pasti.

I čitav idući tjedan u Hrvatskoj nastavit će se promjenjivo vrijeme . I dalje su mjestimice mogući pljuskovi, češće u kopnenom području i obalnom zaleđu, a rjeđe na obali i otocima gdje će biti više sunca. Temperatura zraka neće se bitno mijenjati.

Tek pri kraju tjedna moglo bi biti više sunca,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:47