SUSRET U SDP-U

KLEMM I JUKIĆ SE NAŠLI S MILANOVIĆEM 'Trebamo sjesti za stol s Vučićem i smiriti tenzije!'

BRANITELJI SE SUSRELI S MILANOVIĆEM Klemm: 'Dosta je huškačkog jezika, trebamo sjesti s Vučićem i smiriti tenzije. Milanović ima možda nabrijaniji stav...'
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Danas je u sjedištu SDP-a održan sastanak Zorana Milanovića i suradnika s predstavnicima Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije, javlja N1.

- Danas smo pozvani na sastanak od strane SDP-a, bio je u svezi poglavlja 23 i 24 i odnosa sa Srbijom. Željeli smo naučiti Milanovića i SDP demokraciji i dijalogu. Razgovarali smo uglavnom, kazao je branitelj Dražimir Jukić.

Na izjavu se nadovezao i Josip Klemm. 'Treba reći prvo da su hrvatski branitelji ovakve sastanke napravili i s predsjednicom, kao i s Andrejem Plenkovićem', rekao je Klemm.

- Ne želimo da se političari služe huškačkim jezikom. Pozivamo javnost da se smire tenzije, da uspostavi odnose s Republikom Srbijom i da se omogući mogućnost radnih sastanaka, Ovako nigdje nećemo doći. Nakon izbora se nitko ne brine o nama. To smo rekli i Milanoviću. Mi smo protiv zatvaranja granica, jer to neće dovesti nidokud. Mi se zalažemo za dijalog i mislimo da smo na dobrome pravcu, bez obzira što nismo naišli na razumijevanje. Milanović možda ima nabrijaniji stav, mislimo da ipak trebamo sjesti za stol, u cilju pronalaska naših nestalih, ali i zbog dobrosusjedskih odnosa, kazao je Klemm.

- Mi ovdje nismo ni došli da nailazimo na razumijevanje. Imamo stav kao hrvatski branitelji. Mi nismo tu da se bavimo politikom. Ne želimo generaciji koja sad ima 20 godina govoriti o ratu. Imamo dovoljno životnog iskustva da znamo što smo prošli i ne želimo našoj mladoj generaciji da proživljava našu sudbinu, rekao je Klemm.

Dodao je da branitelji ne mogu birati političare u Srbiji, ali traže dijalog. 'Kad bi se razgovaralo za jednim stolom s Vučićem, da predsjednica to inicira, sigurno bi se došlo do konkretnih rezultata', kazao je Klemm.

Na novinarsko pitanje je li braniteljima Franko Vidović prihvatljiv kandidat za ministra branitelja, Jukić je kazao da se oni u odlučivanje o ministru ne žele miješati.

- To će odlučiti opcija koja pobijedi", kazao je Jukić. Klemm je kazao da se branitelji ne boje izbora novoga resornog ministra. 'Mi smo toliko napredovali u stavovima i u zajedništvu, da će svatko tko dođe na vlast, morati razgovarati s braniteljima. Pokazali smo i da bolje razumijemo vanjsku politiku nego naši političari', rekao je Klemm. 'Mi smo spremni na dijalog sa svima, koji žele dobro ovoj zemlji i u gospodarskom smislu, ali i u rješavanju problema hrvatskih branitelja', kazao je Jukić, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:01