SABOR

Klubovi HDZ-a i SDP-a podržali, HSLS oštro protiv izvješća o radu HAKOM-a

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.02.2016. u 19:41

Damjan Tadic / CROPIX

Klubovi HDZ-a i SDP-a prihvatili su u srijedu izvješće o radu Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), a protiv je bio Klub HSLS-a, u čije je ime Dario Hrebak HAKOM prozvao zbog niza afera, među njima i za najam prostora u kojem svaki zaposlenik na raspolaganju ima više od 40 četvornih metara i za koji su, kaže, građani u četiri godine platili više od 40 milijuna kuna.

"U mandatu ovog vijeća nije poboljšano tržište telekomunikacijskih usluga, dapače, smatramo da se ono unazadilo. Svi alternativni telekomunikacijski operateri su propali i završili u predstečajnim nagodbama, gomilali su gubitke da bi na kraju završili kod istih onih operatora koji su unazad nekoliko godina imali monopol u telekomunikacijskim uslugama", rekao je Hrebak.

Miro Bulj (Most) raspravu je iskoristio kako bi upozorio na nekontrolirano postavljanje baznih stanica za mobilnu telefoniju s potencijalno štetnim elektromagnetskim zračenjem.

Te se stanice, tvrdi Bulj, postavljaju bez ikakve suglasnosti i znanja lokalne samouprave.

"Hrvatska je jedina zemlja u EU u kojoj se antenski stupovi postavljaju na tlu, a antene na krovove bez građevinske dozvole", rekao je Bulj i najavio da će Most tražiti onemogućavanje postavljanja baznih stanica na krovove u zonama niske gradnje i u blizini škola.

Izdvajamo