IZ ŠUPLJEG U PRAZNO

Knin: Za Svetog Nikolu gradonačelnica će dobiti veću plaću, a djeca - NIŠTA

 Živana Juras/CROPIX

KNIN - Kninske gradske vlasti zbog pomanjkanja novaca u gradskoj blagajni odlučile su ove godine prekinuti dugogodišnju tradiciju dodjele dječjih darova za svetog Nikolu te obustaviti organiziranu proslavu Nove godine na središnjem gradskom trgu, javlja Dalmacijanews.com .

Isto tako, u gradu neće biti niti prigodnih kulturnih događaja poput božičnih izložbi ili koncerata, a kao jedino 'svjetlo na kraju tunela' je kupnja dostavnog vozila za dječji vrtić Cvrčak.

Međutim, unatoč svim ovim problemima u kojima se našla gradska vlast zbog pomanjkanja financijskih sredstava, kninska gradonačelnica i dalje je našla dovoljno manevarskog prostora da - povisi plaću!

Josipa Rimac , u doba recesije kada zbog sve praznije blagajne Knin odgađa pomoć djeci te brojne zabavne događaje, pronašla je način da svoju tadašnju bruto plaću od 16 296 kuna podigne na 25 132 kuna. Sve je to učinila pod opravdanjem da je imala najmanju plaću gradonačelnice u Hrvatskoj.

- Riječ je samo o usklađenju sa Zakonom. Sve do ove godine gradonačelnik grada Knina i župan su imali najmanje plaće u Lijepoj našoj posebno u odnosu na kolege - objasnila je Rimac.

S njome se složilo i Gradsko vijeće Knina koje je odobrilo povećanje koeficijenta s 3,52 na 5,27, vjerojatno stoga što će veću plaću ubuduće imati i zamjenici gradonačelnice. Tako će umjesto 13 565 kuna dobivati 21 206 kuna mjesečno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:42