KRAJ VELIKE POTRAGE

KOD OMIŠKE FORTICE PRONAĐENO BEŽIVOTNO TIJELO MUŠKARCA Pretpostavlja se da je riječ o nestalom Amerikancu za kojim se tragalo od jučer

 Božidar Vukičević / Hanza media

U ponedjeljak oko 19:40 sati u Omišu, predio Fortica, pronađeno je mrtvo tijelo muškarca - izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske. Na mjestu događaja obavlja se očevid, a obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo, javlja Slobodna Dalmacija.

Slijedi obdukcija i utvrđivanje identiteta.

Kao što smo ranije danas izvijestli, državljanin SAD-a John Wright (52) iz Kalifornije se u nedjelju poslijepodne uputio na Forticu iznad Omiša. Za njim su tragali Hrvatska gorska služba spašavanja, omiški vatrogasci, a bili su angažirani i helikopteri.

U nedjelju poslijepodne, odmah po dojavi, HGSS je izašao na teren s 30 ljudi i uz pomoć dronova pretraživao područje nestanka.

- Amerikanac je išao u obilazak Fortice organizirano budući da se nalazi na krstarenju Jadranom na brodu Plomin. Zadnji put je viđen kod Fortice, a kada se grupa vratila na brod i zaputila u Makarsku, ustanovili su da ga nema - rekao je ranije u ponedjeljak Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik HGSS stanice Split.

Kako se neslužbeno doznaje, Amerikanac je u Hrvatsku došao iz Brazila, a u njegovoj putovnici je pronađen velik broj pečata iz egzotičnih zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:30