IZA TVORNICE DUKALA

KOD VARAŽDINA PRONAĐENA AVIONSKA BOMBA IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA Pirotehničari su je uništili i više nije opasna za građane

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.09.2019. u 13:51

Gunja, 200814.
U nizu humanitarnih akcija i sudionici protuminskog sustava u Republici Hrvatskoj spremno su se ukljucili pomoci stanovnistvu poplavljenog podrucja.
Poslove razminiranja izvrsit ce 37 pravnih osoba ovlastenih za obavljanje poslova razminiranja - bez naknade, procijenjene vrijednosti oko milijun kuna.
Radiloste su obisli ravnateljica Ureda za razminiranje Vlade RH dr.sc. Dijana Plestina sa suradnicima, ravnatelj HCR-a Drazen Jakopec sa suradnicima, koordinator za razminiranje Vukovarsko-srijemske zupanije Zlatko Pavlovic, te predstavnik izvoditelja poslova Zeljko Romic u pratnji nacelnika Opcine Gunja Hrvoje Lucica kao domacina.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elveđi / CROPIX

Ilustracija

Avionska bomba iz Drugoga svjetskog rata, koja je u srijedu pronađena kod tvrtke Dukala u industrijskoj zoni Jalžabetu, nedaleko od Varaždina, uništena je i više nije opasna za građane.

Prema kratkoj informaciji iz varaždinske Policijske uprave, bomba je pronađena iza tvornice Dukala, a pronašao ju je djelatnik Hrvatskih voda prilikom sanacije korita rijeke Plitvice.

Čim je pronađena, bomba je osigurana, a na to su mjesto stigli djelatnici protueksplozijske zaštite varaždinske policije.

Avionska bomba je aktivirana i uništena danas oko 11,30 sati, nakon dolaska pirotehničara, izvijestio je za Hinu policijski službenik za odnose s javnošću varaždinske Policijske uprave Matko Murić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo