POSJET SISAČKO-MOSLOVAČKOJ ŽUPANIJI

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ NA UČITELJSKOM FAKULTETU U PETRINJI 'Učitelji zaslužuju svu našu pažnju i dignitet'

 
 CROPIX

PETRINJA – Treći dan svojeg trodnevnog obilaska Sisačko-moslavačke županije u koju je u srijedu izmjestila svoj ured, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović započela je u Petrinji. Nakon susreta s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem i njegovim suradnicima u petrinjskoj Gradskoj vijećnici, predsjednica je obišla petrinjski odsjek Učiteljskog fakulteta, visokoobrazovne institucije osnovane sredinom 19. stoljeća.

Obraćajući se profesorima i studentima Kolinda Grabar Kitarović istaknula je kako učitelji zaslužuju svu našu pažnju i dignitet, te da biti učitelj nije zanimanje nego poziv.

– Izabrali ste bio dio djetetova života, odgoja i obrazovanja, neka vas vaši učenici pamte po znanju, strpljenju i ljubavi, poručila je predsjednica budućim učiteljima i odgajateljima studentima Učiteljskog fakulteta u Petrinji. Tijekom dana hrvatska predsjednica zadržala se obilazeći Banovinu. Nakon Petrinje, posjetila je Donje Kukuruzare i Hrvatsku Kostajnicu, Dvor, Glinu, Gvozd, a posjet Sisačko-moslavačkoj županiji predsjednica završava u Topuskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:39