REAKCIJA

KOLINDA NAPALA ŠKORU 'Neki su tamburali po Americi dok smo mi ovdje davali potporu ljudima'

 
 Matija Djanješić / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u sklopu predizborne kampanje u utrci za novi mandat boravila je u Sinju. Tom je prilikom odgovarala na pitanja novinara, javlja N1.

Upitana je kako komentira činjenicu da je njezin protukandidat, Miroslav Škoro, na svom predizbornom skupu HDZ-ovcima poručio da je on njihov predsjednik.

"Ja sam predsjednica Hrvatske, predsjednica svih hrvatskih državljana, bili oni u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, u iseljeništvu ili manjine u susjednim hrvatskim državama. Što se tiče autentičnog HDZ-a, pitam se otkud to najednom. Ja sam u svojoj domovini od svojega rođenja bila i u najtežim vremenima, početkom devedesetih. Nekad treba pitati gdje si bio kad je grmilo, neki su tamburali po Americi, dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojoj vojsci, svojim oružanim snagama. A kad je riječ o HDZ-u, trenutno kao predsjednica naravno nisam član, međutim, nikada nisam okrenula leđa HDZ-u niti sam u stranci bila zbog političkog profita. Pridružila sam se stranci krajem osamdesetih godina kao pokretu za koji sam prepoznala da je pokret za slobodnu i neovisnu Hrvatsku", rekla je predsjednica.

Odgovorila je i Zoranu Milanoviću, koji ju je prozvao rekavši da kao ministrica u Sanaderovoj Vladi nije bila u Vukovaru. "Kao građanka bila sam u Kninu i u Vukovaru. Netom nakon oslobođenja Knina, mislim da je to bilo dva dana nakon oslobođenja Knina, u Vukovaru nakon završetka mirne reintegracije, odvela sam svoju djecu da vide to stratište u Vukovaru, da se to nikada ne ponovi i ja ću i kao građanka uvijek odlaziti i u Knin i u Vukovar", poručila je Grabar Kitarović.

Istaknula je da se predizborna kampanja od samog početka spušta na osobnu razinu. "Još nisam vidjela nijedan jedini program osim svojega i nastojim govoriti o programu, međutim, prisiljena sam odgovarati na ovakva pitanja, jednostavno zato što me vi pitate da odgovorim na to. A gospodinu Milanoviću mogu reći, za njega vrijedi sve živo, i Tuđman i Tito i komunizam, odnosno socijaldemokracija i suverenizam, što god mu odgovara, pa i jastog u Taču", rekla je Grabar Kitarović.

Osvrnula se i na svoj tvit u kojem je, komentirajući Milanovića i Škoru, napisala: "Oba su pala."

"To je u čast gospodinu Goranu Pauku s kojim sam bila jučer, on je bio taj koji je pogodio dva jugoslavenska zrakoplova i mislim da je to bila prekretnica u ratu protiv Hrvatske. Shvatili smo da mi znamo, možemo i hoćemo, a i sad vam kažem, Hrvatska zna tko je kada se i gdje borio i Hrvatska zna tko može, hoće, zna, mora i želi bolje", rekla je predsjednica, a navodi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:48