U ZADNJI ČAS

KOLINDA ODUSTAJE OD DUELA NA HTV-u? 'Konačnu će odluku donijeti nekoliko sati prije emisije'

 Goran Mehkek/CROPIX

U stožeru Kolinde Grabar Kitarović, kako doznaje Slobodna Dalmacija , ozbiljno razmatraju opciju odustanka od zadnjeg predviđenog televizijskog sučeljavanja s Ivom Josipovićem, koje se, prema unaprijed određenom rasporedu, treba(lo) odviti u petak, s početkom u 20 sati, u studiju Hrvatske televizije na Prisavlju.

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a i njezini najbliži suradnici smatraju, naime, kako koncept sučeljavanja osmišljen na HTV-u nije dostojan ozbiljne političke emisije te kako, što je još važnije, novinari određeni da vode debatu i postavljaju pitanja - Daniela Trbović, Aleksandar Stanković, Eliana Čandrlić, Katarina Periša Čakarun i Dragan Nikolić - protežiraju Ivu Josipovića.

Na upit Slobodne Dalmacije 'koliko ima istine u glasinama da se Kolinda Grabar Kitarović neće pojaviti na sučeljavanju u organizaciji HTV-a', glasnogovornik njezine predsjedničke kampanje Mladen Pavić kasno večeras znakovito je odgovorio:

- Daleko je petak navečer!

U HDZ-u na ovaj način očito rade pritisak na vodstvo javne televizije kako bi 'promijenili pravila igre', pri čemu ih nimalo ne zanima što su se pred javnim bilježnikom i predstavnicima Državnog izbornog povjerenstva obvezali sudjelovati u debatama na tri nacionalne televizije.

Procjena je stožera Kolinde Grabar Kitarović kako im eventualni nedolazak na zadnju debatu, tempiranu samo nekoliko sati prije početka izborne šutnje, ne može previše nauditi.

Poglavito jer rezultati stranačkih anketa, naručiteljima dostavljeni tijekom četvrtka, pokazuju kako je razlika između aktualnoga predsjednika i izazivačice takva da bi veću nervozu trebala izazivati u njegovu taboru, a ne treba zanemariti ni činjenicu da članovi HDZ-a listom podržavaju opciju bojkota HTV-a, jer smatraju da je riječ o kući pod izravnim Josipovićevim utjecajem.

- Kolinda na HTV-u, u emisiji koja nema veze s ozbiljnim političkim programom, može samo izgubiti. Vratila je simpatije javnosti, odlučna je, dominantna i bila bi prava šteta da tu prednost prospe - smatra jedan od Kolindinih bližih suradnika, otkrivajući kako će odluka o njezinu (ne)dolasku na Prisavlje moguće biti donesena i samo koji sat prije početka zakazane emisije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:37