IZMJEŠTENI URED U ŠIBENIKU

KOLINDA PRIMILA OBITELJI POGINULIH VATROGASACA NA KORNATIMA Roditelji ljutiti na novinare; PREDSJEDNICA 'Trudit ću se da istina izađe na vidjelo!'

 Nikša Stipaničev / CROPIX

- Ništa vam nećemo reći, nikakve izjave nećemo dati. Nijedan od vas novinara nije se pojavio na zadnjem sudskom ročištu Kornatske tragedije u Zadru, a uskoro će presuda. Zato vam nište nećemo reći jer niste to zaslužili – kazao je to brojnim okupljenim novinarskim ekipama u četvrtak Šibenčanin Igor Marinović, otac Ivana Marinovića, poginulog vatrogasca na Kornatu 30. kolovoza 2007. godine, a nakon sastanka obitelji 12-orice stradalih gasitelja s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, u njezinom izmještenom Uredu u Šibeniku.

Ni predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nije željela otkriti detalje ovog sastanka.

- Ako vam obitelji nisu htjeli reći ništa oko sadržaja našeg sastanka, neću ni ja. Ne bi prema njima bilo korektno, da govorim u njihovo ime. Samo mogu kazati da ću se kao predsjednica Hrvatske nastaviti truditi da utvrdimo istinu što se doista dogodilo tog kobnog dana prije 11 godina na otoku Kornatu – kazala nam je predsjednica Grabar Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:00