SUSRET U SARAJEVU

KOLINDA S HALIDOM BILA NA ĆEVAPIMA Državnički posjet BiH okončala slasnim objedom u društvu pjevača

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.03.2015. u 18:29

Jutarnji list

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitaroviću utorak kasno poslijepodne završila je službeni posjet Bosni i Hercegovini šetnjom starim dijelom Sarajeva koja je pak okočana porcijom ćevapa u jednoj poznatoj lokalnoj ćevabdžinici i u društvu Halida Bešlića.

Ostalo je nejasno je li poznati pjevač slučajno naišao u ćevabdžinicu u vrijeme kada je tamo sjedila hrvatska predsjednica s pratnjom no njih dvoje srdačno su se pozdravili što su novinari mogli vidjeti kroz izlog radnje.

Prije oproštajnog objeda u Sarajevu Grabar-Kitarović obišla je katedralu Srca Isusova, pravoslavu Sabornu crkvu, Begovi džamiju i Židovski muzej.

Predsjednica Grabar-Kitarović ranije tijekom dana razgovarala je s članovima Predsjedništva BiH, predsjedateljem Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom i čelnicima Zastupničkog i Doma naroda parlamenta BiH.

Kako je priopćeno nakon razgovora u parlamentu hrvatska predsjednica i njeni sugovornici ocijenili su kako se odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske razvijaju u duhu dobrosusjedstva, rješavanja otvorenih pitanja i unaprjeđenja regionalne suradnje na svim poljima, čime se ispunjavaju europski standardi u bilateralnoj suradnji.

Hrvatska je predsjednica ovom prigodom kazala kako će Hrvatska nastaviti pružati potporu BiH u procesu euroatlantskih integracija istaknuvši kako očekuje da će njen petogodišnji mandat biti ispunjen dijalogom i rješavanjem svih otvorenih pitanja u odnosima sa BiH.

Inače, Kolinda Grabar Kitarović je još prije početka predsjedničke kampanje snimljena kako uživa u ćevapima u jednom poznatom zagrebačkom restoranu. Na fotografiji koja ilustrira ovaj članak nalazi se upravo taj prizor zabilježen prošle godine.

Izdvajamo