FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ

KOLINDINI DONATORI Otkrivamo koliko su novca uplatili Čermak, Horvatinčić, Klemm, Zdravko i Zoran Mamić...

Bilo je i 17 nedopuštenih donacija koje su potom uplaćene u državni proračun
 Arhiva CROPIX

ZAGREB - Ukupno 8,3 milijuna kuna potrošila je u kampanji nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Stoji to u konačnom financijskom izvješću prema kojem je Kolinda Grabar Kitarović od donacija dobila 3,3 milijuna kuna, a ostatak od oko 5 milijuna kuna, koji se u izvješću vodi kao “vlastita sredstva”, prema onome što su nam jučer rekli u HDZ-u, uplatila je najvećim dijelom ta stranka, potom koalicijski partneri i sama Kolinda Grabar Kitarović. Ona je, prema ranijim izjavama, u svoju kampanju uložila 200 tisuća kuna.

Kad je riječ o primljenim donacijama - 2,1 milijun kuna su donacije fizičkih osoba, dok je 1,1 od pravnih osoba. U kampanji je potrošeno gotovo sve, a kao višak prihoda navedeno je nešto malo više od dvije tisuće kuna.

Među najvećim donatorima u kampanji Grabar Kitarović su Lana - Karlovačka tiskara koja je uplatila ukupno 197.565 kuna, potom tvrtka Crodux derivati Ivana Čermaka koja je uplatila 100 tisuća kuna, koliko i GP Krk.

Hoteli Zadar uplatili su 50 tisuća kuna, a po 30 tisuća uplatili su Pavao Vujnovac, Neda Young i Ivan Katavić. Zadarska tvrtka Diklo uplatila je 20 tisuća kuna, dok je poduzetnik Tomo Horvatinčić uplatio donacije u dva navrata - jednom je donirao 25 tisuća kuna, a drugi put 10 tisuća kuna. Zoran i Zdravko Mamić donirali su po 10 tisuća kuna, a toliko je uplatio i Josip Klemm.

Od javnosti poznatijih HDZ-ovaca, donacije su uplatili Đuro Njavro, i to 16 tisuća kuna, potom Domagoj Milošević 10 tisuća kuna, te zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet koji je donirao 5 tisuća kuna. Istu donaciju od 5 tisuća kuna uplatio je i Darko Milinović.

Bilo je i 17 nedopuštenih donacija koje su potom uplaćene u državni proračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:40