SLAVONSKI BROD

Kolodvor ostao bez koncesionara, putnici nemaju gdje kupiti kartu

 Danijel Soldo / CROPIX

Putnici koji se koriste uslugama Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu pod ponedjeljka 12. studenoga uskraćeni su za praktički sve osnovne poslove i informacije koji se odnose na upravljanje kolodvorom.

Tako primjerice ne mogu kupiti voznu kartu na blagajnama kolodvora, osim ako je kupuju kod jedne od tri putničke agencije koje imaju svoje urede na kolodvoru, niti mogu osobno na kolodvoru doznati kada autobusi dolaze na kolodvor, odnosno odlaze s njega.

Problem je, naime, nastao zbog činjenice da je dosadašnjem koncesionaru za upravljanje Autobusnim kolodvorom u Slavonskom Brodu, tvrtki APP Požega, istekao koncesijski ugovor s 11. studenoga 2018., a vlasnik kolodvora, tvrtka Komunalac iz Slavonskog Broda, inače u vlasništvu Grada, još uvijek nije preuzela posao upravljanja.

- U ovom trenutku brodski je kolodvor, kada je riječ o pružanju kolodvorskih usluga, paraliziran - rekla nam je osoba upućena u problematiku.

APP je u ponedjeljak na zahtjev Komunalca morao napustiti prostor kolodvora, a na našu upit odgovorili su i kako “Komunalac pritom nije želio preuzeti djelatnike kolodvora”. Neslužbeno smo doznali kako je zbog novonastale situacije na brodski kolodvor poslana i prometna inspekcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:36