GUŽVE NA CESTAMA

KOLONA OD 9 KILOMETARA NA ULAZU U TUNEL SVETI ROK Veliki čep na putu prema moru, gužve i ispred Zagreba

Na sjevernom ulazu u tunel Sveti Rok na autocesti A1 kolona je duga oko 9 kilometara, a na južnom ulazu u tunel Grič u smjeru Zagreba kolona je oko 3,5 kilometra
 Damir Krajač/ CROPIX

ZAGREB - Zbog radova te gustog prometa na sjevernom ulazu u tunel Sveti Rok na autocesti A1 kolona je duga oko 9 kilometara, a na južnom ulazu u tunel Grič u smjeru Zagreba kolona je oko 3,5 kilometra, izvijestio je popodne Hrvatski autoklub ( HAK ).

Naime, zbog radova na autocesti A1 kroz tunel Grič u smjeru Zagreba, te kroz tunel Plasinu i na dijelu tunela Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom.

Povremeno je pojačan promet na ulasku na autocestu A1 u Lučkom, a usporeno i u koloni vozi se na cijeloj dionici od Zagreba do Bosiljeva, u oba smjera.

Na izlasku s autoceste u Lučkom kolona je oko 4 kilometra. Promet je pojačan i u Istri te duž jadranske obale na prilazima turističkih središta. Povremeno je pojačan promet i na Krčkom mostu te na riječkoj obilaznici između čvorova Orehovica i Diračje, u smjeru Rupe.

Zbog prometne nesreće, u kojoj je poginuo motociklist, prekinut je promet na D24 Zlatar Bistrica-Turnišće. Obilazak je Zlatar-Donja Batina-Turnišće.

Uvjeti za vožnju posvuda su povoljni, pa promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na cestama gdje se zbog radova vozi naizmjence.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara promet teče dvosmjerno, južnim kolnikom.

Na riječkoj obilaznici zatvoreni su vozni i zaustavni traci na čvoru Rujevica u smjeru Rupe, vozi se pretjecajnim trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Na graničnim prijelazima Bajakovo i Stara Gradiška pojačan je ulazak osobnih vozila, izlazak na Rupi i Maclju, a na Kaštelu, Metkoviću i Slavonskom Brodu u oba smjera

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:19