KANDIDAT ZA ŠEFA SDP-a

KOMADINA MILANOVIĆU 'Javna riječ mora biti takva da ne izaziva podjele u društvu'

 Željko Hajdinjak / EPH

Javna riječ mora biti takva da ne izaziva podjele u društvu, poručio je u subotu u Varaždinu potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika te stranke Zlatko Komadina, a osvrćući se na retoriku predsjednika SDP-a i svoga protukandidata Zorana Milanovića kazao je i kako javne osobe moraju imati odgovornost za javnu riječ.

'Javna riječ mora biti takva da ne izaziva podjele u društvu. Moramo ljude okupljati, ne stvarati animozitete teškim rečenicama, teškim riječima. Vidite i sami da se zbivaju, nažalost, čak i ubojstva u Vukovaru, nasilje u Okučanima', kazao je Komadina, predstavljajući svoju kandidaturu stranačkim kolegama u Varaždinu.

Odgovornost je političara stvarati bolje uvjete života, a ne puštati iz boce zloduhe prošlosti

Istaknuo je kako je na političarima odgovornost da, nevezano za političke opcije, stvaraju uvjete kvalitete života ljudi, a ne da 'zloduhe prošlosti puštaju kao duhove iz boce'.

Ponovio je kako je njegova vizija 'SDP smo svi mi', odnosno decentralizacija i demokratizacija stranke. 'To znači ne gubiti ljude, već okupljati ih, vraćati povjerenje u socijaldemokraciju s jedne strane, a s druge strane da naši ljudi odlučuju o našim kadrovima, o politikama stranke, o kadrovskoj politici stranke i o pravilima igre u stranci', kazao je Komadina.

Izvijestio je kako je predao pet tisuća potpisa potpore članstva njegovoj kandidaturi za predsjednika stranke. 'Predao sam daleko više nego što je potrebno. Potrebno je tisuću potpisa, predao sam negdje pet tisuća i još se skupljaju ovaj vikend. Startali smo s dovoljnim brojem. Očekujem, što je važnije, povjerenje kolegica i kolega, prema tome daleko više glasova nego potpisa, dovoljno za 50 posto plus jedan glas', rekao je Komadina i najavio da 2. travnja preuzima predsjedanje SDP-om i mijenjanje stranke na bolje.

Nova Vlada još nije ni mrdnula, bave se retorikom i kadrovima

Novu Vladu prozvao je da 'još nije mrdnula', već da se bavi samo retorikom koja nema veze s ekonomskim mjerama.

'Rezultati (bivše Vlade) su spori, ali su stigli. Međutim, nedostatno u ovom trenutku, a ova Vlada nije još mrdnula. Oni se traže i traže kadrove. Zasad se bave retorikom koja nema veze s ekonomskim mjerama', rekao je Komadina i dodao kako je pred Vladom ozbiljan posao da smanji raskorak i deficit državnog proračuna i uklopi Hrvatsku u kriterije EU.

'S druge strane, to je liberalna priča Europske unije, koja nalaže određene stvari gdje naš rejting ruši da bi nas zaduživala po većoj kamatnoj stopi. Tu se malo 's figom u džepu' igra prema Hrvatskoj, kao i prema drugim državama EU. Taj neoliberalni stav EU teško da može odgovoriti na uvjete stvaranja socijalne države u Hrvatskoj', naglasio je Komadina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:19