POTPREDSJEDNIK SDP-a

KOMADINA Murganić treba dati ostavku, tražit ćemo njezin opoziv. Milanović želi biti kandidat za predsjednika? Pa čovjek je dvaput izgubio na izborima

 Ranko Šuvar / CROPIX

Nakon Predsjedništva SDP-a potpredsjednik te stranke Zlatko Komadina kazao je da ministrica obitelji i socijalne skrbi Nada Murganić treba podnijeti ostavku zbog izjave o slučaju obitelji Tomašević.

Komadina je također rekao da će SDP tražiti opoziv ministrice Murganić čim se za to steknu uvjeti.

- Murganić treba podnijeti ostavku. Kad kaže da je to tako u obitelji očito misli da je to tako prihvatljivo HDZ-u. SDP će pokrenuti postupak opoziva kada se za to steknu uvjeti, rekao je Komadina, čiju izjavu prenosi televizija N1.

Podsjetimo, komentirajući povlačenje svih optužbi za zlostavljanje Mare Tomašević protiv svojeg supruga Alojza Tomaševića ministrica, inače socijalna radnica, kazala je novinarima: - To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila.

Komadina je u četvrtak, kako piše Novi list, komentirao i situaciju u SDP-u. Najavio je da će stranka do Uskrsa 'završiti sve svoje procese' - donijeti program, održati tematsku konvenciju te završiti unutarstranačke izbore na županijskim razinama i u Zagrebu.

- SDP nije u krizi, nego se meni čini da su samo neki pojedinci u SDP-u u krizi. O stranci se razgovara u stranci, a ne po medijima, rekao je Komadina.

Na pitanja o tome zašto novi program kasni rekao je kako SDP ima program, a samo ga treba malo "refreshati" i prilagoditi novim današnjim tehnologijama, načinu rada građana i slično.

Najzanimljivije što je rekao ticalo se moguće predsjedničke kandidature Zorana Milanovića: - Ne vidim logiku te kandidature, kolega Milanović je izgubio dvoje izbora, pa kako sad s takvom kredibilnošću ići u novu kandidaturu, upitao se Komadina.

On je Milanovićeve izjave razumio da se više ne želi i neće vraćati u SDP, pa će SDP imati svog kandidata, ali će o tome stranka odlučiti kad za to dođe vrijeme, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:04