SUKOB U SDP-U

Komadinin tim ljut: Milanović izbjegava debate pred članstvom

Baldasar je jučer napao šefa stranke izjavivši da ga malo podsjeća na Goebbelsovu retoriku
 Sergej Drechsler / Novi list / EPH

Rajko, sukladno našim razgovorima, želim vas obavijestiti da ostajemo kod svog prijedloga, a to je sučeljavanje kandidata na jednoj od televizija. Od početka smo predlagali da se kandidati za predsjednika SDP-a sučele na jednoj od televizija što je nažalost odbio kolega Zlatko”, stoji u mailu Siniše Hajdaša Dončića, šefa kampanje Zorana Milanovića, što ga je poslao timu Zlatka Komadine koji je, pak, predlagao da se dvojac sučeli čak pet puta, i to u četiri grada te konačno uz web streaming, sve pred stranačkim članstvom.

Odustao od streaminga

No, iako je Milanovićeva ekipa odbila sučeljavanje po gradovima, ipak je isprva pristala na ono pred članstvom s web streamingom, da bi dan poslije dogovora Hajdaš Dončić poslao spomenuti mail u kojem odustaju od duela s web streamingom. Jutarnji list dobio je na uvid internet prepisku suprotstavljenih timova iz koje je vidljivo da je Milanovićev stožer odustao od dogovora oko suprotstavljanja pred članstvom te nudi samo dva slobodna termina za sučeljavanje na jednoj od televizija. Organizacija debate Komadine i Milanovića posljednjih se dana pretvorila u jednu od glavnih tema oko koje ‘debatiraju’ dva stožera. Milanovićev tim pristaje samo na duel na jednoj od televizija, što je izazvalo negodovanje u timu Zlatka Komadine, posebno zato što se šef SDP-a uvijek prezentirao kao osoba spremna na sučeljavanja koja su dosad njegovi protukandidati uglavnom izbjegavali. Sada, kad je situacija obrnuta, Milanović primjenjuje, čini se, drugu taktiku, obilazi teren i ne želi se sučeljavati više puta.

Neugodno iznenađen

Stoga u stožeru Zlatka Komadine neslužbeno komentiraju kako, očito, bježi od duela pred članstvom. Rajko Ostojić, šef kampanje Komadine, odgovorio je na mail Hajdaša Dončića: “Dragi Siniša, kao što sam ti u petak rekao u Saboru, ostao sam neugodno iznenađen tvojim odgovorom, jer smo dan ranije, u četvrtak, postigli sporazum. Naravno, istodobno sam primio tvoju ispriku...”.

Inzistiraju i dalje na sučeljavanju pred članovima Foruma žena, Foruma mladih i Foruma seniora oko kojeg su se ranije dogovorili, te uz web streaming koji bi se prenosio na internet stranici sdp.hr. No, Hajdaš Dončić jučer je za Jutarnji list izjavio: - Može biti jedno sučeljavanje jer imamo ispunjen raspored. Inače, ništa od duela. Oni nude dva termina “za potencijalnu debatu na jednoj od nacionalnih televizija, a to su 29. ili 30. ožujka”.

Inače, Ivo Baldasar je u intervjuu za jučerašnju Slobodnu napao je Milanovića izjavivši kako vjeruje da će pobijediti Komadina, kao glas razuma u SDP-u. Nadalje, u jednom odgovoru kaže kako “Milanović i njegovi poslušnici zapravo dehumaniziraju neistomišljenike. Proglašavanje ljudi štakorima malo podsjeća na Goebbelsovu terminologiju”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:56