GLASANJE O ZAKLJUČCIMA RASPRAVE

KONAČNI KRAJ ISTRAŽNOG POVJERENSTVA Sedam članova Odbora za Ustav odlučilo o gašenju saborske istrage o Agrokoru

 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav u petak raspravljao tri sata na prijedlog Kluba zastupnika SDP-a o budućnosti istražnog povjerenstva za Agrokor, danas je glasao o zaključcima.

Odbor je odbio SDP-ov prijedlog da saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor nastavi s radom, naime, taj je prijedlog dobio četiri glasa 'za', a sedam ih je bilo 'protiv', javlja N1.

U ime vladajuće većine HDZ-ov Željko Reiner predložio je zaključak da je istražno povjerenstvo prestalo s radom 20. studenoga 2017. godine s pravomoćnošću istrage.

Rasprava je bila vrlo žustra, a predsjednik povjerenstva SDP-ov Orsat Miljenić kritizirao je HDZ-ova predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića jer je na svoju ruku od Županijskog suda zatražio rješenje o pravomoćnosti istrage, a potom ga dostavio samo članovima povjerenstva iz HDZ-a i HNS-a.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić poručio je da SDP-ovci pokušavaju raspravu podvesti pod utvrđivanje odgovornosti predsjednika Sabora te da je Miljenić sam trebao tražiti potvrdu o pravomoćnosti istrage, a ne prozivati Jandrokovića zato što je to učinio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:36