U BLOKADI 446 DANA

KONAČNI PAD NAJVEĆEG HRVATSKOG DUŽNIKA Tvrtka posrnulog šibenskog poduzetnika završila u stečaju

Prošle godine je PU Šibensko-kninska podnijela protiv Ive Deana i njegove supruge kaznenu prijavu zbog sumnji su iz 'Rivijere' i hotela Imperial izvukli čak 38 milijuna kuna te da su državni proračun oštetili za dodatnih 22, milijuna kuna
Ivo Dean
 Niksa Stipanicev / HANZA MEDIA

Zbog dugovanja u iznosu od 42 milijuna kuna i neprekidne blokade računa u trajanju 446 dana, Trgovački sud u Zadru u ponedjeljak je otvorio stečajni postupak na šibenskom hotelskom kućom Rivijerom d.d. u vlasništvu Ive Deana. U rješenju objavljenom na e-oglasnoj ploči, zadarski Trgovački sud pozvao je vjerovnike ovog stečajnog dužnika da u roku od 60 dana svoja potraživanja prijave stečajnom upravitelju Ivici Matasu, te je za 3. svibnja zakazano prvo izvjestajno ročište.

U sklopu tvrtke Rivijera d.d. su hotel Imperial s autokampom u Vodicama, hotel Miran u Pirovcu i hotel Jadran u Šibeniku, a njezinim većinskim vlasnikom Ivo Dean postao je još prije 15 godina. Ovaj šibenski gospodarstvenik, inače, prije tri godine našao se na vrhu neslavne liste najvećih dužnika među poduzetnicima u Hrvatskoj. Njegova dugovanja prema bankama i državi na temelju neplaćenog poreza iznosila su tada čak 170 milijuna kuna. Unatoč što su bile poznate njegove ogromne financijske dubioze, Gospodarsko vijeće Županijske gospodarske komore proglasilo je Ivu Deanu za najuspješnijeg poduzetnika Šibensko-kninske županije u 2012. godine te mu dodijelilo priznanje Zlatna kuna.

Prošle godine, pak, PU Šibensko-kninska podnijela je protiv Ive Deana i njegove supruge kaznenu prijavu zbog sumnji su iz 'Rivijere' i hotela Imperial izvukli čak 38 milijuna kuna te da su državni proračun oštetili za dodatnih 22, milijuna kuna. Nadalje, protiv Deana je podnesena kaznena prijava da je iz nezakonite dobiti isplatio sebi 7,5 milijuna kuna, te da na tu isplatu nije platio porez državi od 1,4 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:09