BUKTINJA NA DINARI

KONAČNO UGAŠEN POŽAR KOJI JE 20 DANA GUTAO SVE PRED SOBOM Vatrogasci su davali sve od sebe, ali je onda stigla pomoć s neba!

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 12.08.2017. u 19:08

Gornje Sitno, 170717. Veliki sumski pozar koji je buknuo oko 01 h u mjestu Tugare prosirio se do Gornjeg i Donjeg Sitnog i ugrozio kuce. Mjestani i vatrogasci i u popodnevnim satima se jos uvijek bore sa vatrenom stihijom. Na footgrafiji: pozar se u popodnevnim satima prosirio prema Zrnovnici.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Božidar Vukičević / CROPIX

požar se u poslijepodnevnim satima proširio prema Žrnovnici

Višesatna kiša u subotu ugasila je više požara na Dinari s bosanskohercegovačke strane od kojih je jedan nezaustavljivo gutao sve pred sobom čak 20 dana.

"Kiša je padala najmanje sat vremena, a na nekim mjestima i do tri sata i naša je procjena da su požari uglavnom ugašeni, no naše ekipe i dalje su na terenu i skupa s radnicima šumarije nadziru i za slučaj potrebe će djelovati na terenima na kojima im bude dostupno", izvijestili su iz uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije.

Požar na planini Dinari s bosanskohercegovačke strane dosegnuo je 20 kilometara dužine s kojim su se čak 20 dana, od 22. srpnja borili gasitelji. No, s obzirom da su imali na raspolaganju samo jedan helikopter te da se radi o teško pristupačnom području, vatrena stihija je gutala sve pred sobom.

Uz Dinaru zadnjih dana požari su gorjeli i na planinama Staretini i Šatoru.

ELIPSO

Izdvajamo