IZABRANI VIJEĆNICI

KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE OGULINA Vlast je preuzeo SDP s osvojenih devet mandata, za predsjednika Vijeća izabran Marinko Herman

 Robert Fajt / CROPIX

U Ogulinu je u petak konstituirano Gradsko vijeće temeljem rezultata prijevremenih izbora održanih 10. ožujka, te je za predsjednika Gradskog vijeća izabran Marinko Herman (SDP), umirovljeni kriminalist, dragovoljac Domovinskog rata.

Vlast je preuzeo SDP s osvojenih devet od ukupno 17 mandata, a opoziciju čine koalicija HDZ- HSLS-HSU-HSP sa šest mandata, te Demokratski savez Srba i SDSS sa po jednim mandatom.

Povjerenica Vlade RH Marina Kolaković i sazivačica sjednice predstojnica Ureda državne uprave Karlovačke županije Ines Pavlović čestitale su izabranim vijećnicima i novoizabranom predsjedniku Gradskog vijeća sa zamjenicima, a Kolaković je svima poželjela „puno posla i da donesu puno mudrih odluka za dobrobit svih građana Ogulina“.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP) u svom je govoru izrazio žaljenje što su zbog političke krize, koja je trajala od studenog prošle godine, u realizaciji zastali mnogi ranije zacrtani projekti, te je predložio da svi zajedno rade časno, pošteno i odgovorno, bez opstrukcija, odnosno da svi zajedno 'ubace u petu brzinu', da bi se nadoknadilo sve izgubljeno vrijeme i dobro iskoristile još dvije godine mandata do novih lokalnih izbora.

Zato je poželio da i oporba bude konstruktivna u radu novog saziva Gradskog vijeća, najavio je za sljedeću sjednicu izglasavanje novog proračuna vrijednog oko 80 milijuna kuna, od čega će se oko 40 milijuna kuna odnositi na investicije.

Svih je sedamnaest vijećnika položilo prisegu i obvezalo se na savjesno i odgovorno obnašanje dužnosti u Gradskom vijeću, te da će se u svom radu držati Ustava i zakona RH i Statuta Grada Ogulina i zauzimati se za svekoliki napredak Republike Hrvatske i Grada Ogulina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:45