OBRANA OD KORONAVIRUSA

KONTEJNERI STIGLI I NA GRANIČNE PRIJELAZE U ISTRI Već od petka trebali bi biti u funkciji, pulska Opća bolnica preventivno zabranila posjete

 Matija Djanjesic / CROPIX

U Istri zasad nema zaraženih koronavirusom, a u četvrtak su tri istarska granična prijelaza - Kaštel, Plovanija i Požane dobili kontejnere gdje će se vršiti pregled osoba koje dolaze s rizičnih područja zahvaćenih epidemijom ovog virusa. Kako je rekao načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac na konferenciji za novinare Stožera zdravstva Istarske županije za novi koronavirus (COVID -19) u Puli, oni će se montirati u četvrtak tijekom dana, a u petak će vjerojatno početi s radom.

- Danas smo dobili informaciju od načelnika Policijske uprave Istarske da su stigla tri kontejnera na granične prijelaze i da je u toku njihovo montiranje. To su kontejneri kakvi su instalirani u susjednoj nam Primorsko-goranskoj županiji i već bi u petak mogli biti u funkciji - izjavio je. Dodao je da će preko njih ići sva komunikacija prema nacionalnom Stožeru civilne zaštite te da gradski stožeri civilne zaštite u Istri još nisu aktivirani jer zasad nije niti jedna osoba evidentirana s navedenim virusom u ovoj županiji.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović rekao je da su dodatno još dvije talijanske regije proglašene rizičnim zonama, a to su Pijemont i Emilija Romagna.

- Tek kad se u određenim regijama vidi grupiranje oboljelih, onda se ona proglase rizičnima. Uz talijanske regije to su i Hong Kong te Singapur. Sve osobe koja dolaze iz tog područja u Istru dobivaju rješenje o zdravstvenom nadzoru kao što je to od ponedjeljka bio slučaj za Veneto i Lombardiju. Isto tako uveden je protokol oko ulaska pacijenata u prostore Zavoda za hitnu medicinu - rekao je. Isto vrijedi i za Zavod za javno zdravstvo. Dodao je i da je pulska Opća bolnica preventivno od četvrtka zabranila posjete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:10