HDZ-ov ANALITIČAR

KOPAL U NEDJELJU TVRDIO DA IMA DOKAZE SABOTAŽE, SADA SE POVLAČI 'Ma ja sam vam samo objašnjavao fenomen. Nisam mislio ni na koga, pa ni na Brkića'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.06.2019. u 17:07

Zagreb, 040319.
Sredisnjica HDZ-a.
Voditelj Odjela za analitiku i clanstvo HDZa Robert Kopal odrzao je konferenciju za medije na temu rezultata istrazivanja uoci izbora u Licko-senjskoj zupaniji.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

Robert Kopal

Robert Kopal, šef HDZ-ove kampanje, rekao je da, govoreći o mogućoj sabotaži na izborima, nije mislio ni na koga posebno, pa tako ni na Milijana Brkića, već da je općenito objašnjavao tu mogućnost, piše N1.

- Nemam što za dodati više na tu temu. Baš ništa. U ovom trenutku ništa novo, ni na koga specijalno nisam mislio, ja sam objašnjavao fenomen - rekao je, iako je u nedjeljnom intervjuu za televiziju N1 rekao da ima i dokaze te navodne sabotaže.

Dodao je da se još uvijek radi na analizi lošeg izbornog rezultata u HDZ-u te da vjeruje da će čelništvo zauzeti neki stav o tome, kad sve bude gotovo. Komentirao je i godišnje izvješće koje je objavila SOA.

- Broj jedan, da je za svaku pohvalu da SOA objavljuje izvješća, da nastavlja tu svoju transparentnost i objavljivanje javnog izvješća građanima ove države, to je veliki doprinos demokraciji. S druge strane, u ovom izvješću su sagledani ama baš svi aktualni trendovi i mikrotrendovi, sve ono što su trenutne prijetnje i s čim bi se i ova država i okruženje, šire i uže, oko ove države, moglo suočiti. S treće strane, iz ovog izvješća je razvidno da SOA jako proaktivno djeluje, što je apsolutno za svaku pohvalu i da na vrijeme sagledava ne samo prijetnje koje su, ajmo reći, kratkoročne, nego i sve potencijalne scenarije budućnosti i u svezi migracija. Tamo se navodi puno različitih vrsta prijetnji i ugroza, koje je na vrijeme SOA prepoznala i kojima, kada prepoznate rizik, onda možete time i upravljati. Tako da u tom smislu apsolutno svaka pohvala za SOA-u - rekao je Kopal za N1.

Podsjetimo, Kopal je ranije o sabotaži na izborima rekao:

- Bojkot u smislu samostalne odluke birača je potpuno legitiman. Ali, kad imate situaciju da netko organizira, savjetuje i potiče, onda imate sabotažu. Sigurno neću izlaziti s imenima i neću iznositi zaključke prije nego stranka dođe do zaključaka i zauzme stav. Ne upirem prstom u Milijana Brkića, niti u bilo koga.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo