DOKTORI IMAJU DRUGAČIJU PRIČU

KOPRIVNIČANKA OPTUŽUJE BOLNICU ZA SMRT MAJKE 'Došla je na nogama, a vratili su je sanitetom nepokretnu. Taj dan je umrla jer su joj dali krivi lijek!'

 
Arhiva
 CROPIX

Nakon što je Koprivničanka Biserka Kovačić optužila koprivničku bolnicu da je njezinoj 85-godišnjoj majci Evici Beti dan pogrešan lijek zbog čega je preminula nekoliko sati nakon otpusta s kardiološkog odjela, oglasili su se iz same bolnice, piše Podravski.hr.

Tvrde kako je liječenje dugogodišnje srčane bolesnice provedeno po svim pravilima i kako je, kada je odlazila iz bolnice, bila u boljem stanju.

- Gospođa Kovačić je u Jedinicu za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite uputila pismenu pritužbu na liječenje svoje majke, gospođe Beti. Temeljem toga naložio sam detaljno ispitivanje i analizu svih podataka koji se tiču boravka gospođe Beti u našoj bolnici. Provedena je detaljna analiza kompletne medicinske dokumentacije, liječničke i sestrinske. Zatraženo je i pismeno očitovanje pročelnika Službe za internističke djelatnosti, voditelja Odjela za kardiologiju kao i ostalih liječnika i drugog medicinskog osoblja uključenih u liječenje gospođe Beti. Iz svega navedenog zaključeno je da je liječenje gospođe Beti provedeno po svim pravilima medicinske struke, a rezultiralo je poboljšanim stanjem po otpustu iz bolnice - kazao je ravnatelj dr. Mato Devčić.

Evica Beti primljena je u bolnicu u nedjelju 8. travnja zbog otežana disanja, a otpuštena je u petak 13. travnja oko 17 sati. Isti dan pola sata prije ponoći umrla je. Njezina kći tvrdi kako je tome glavni razlog neuroleptik Haldol, koji je majka primala od utorka, nakon čega joj se stanje jako pogoršalo.

- Ja zasad nisam dobila nikakav odgovor iz bolnice na svoju pritužbu. U odgovoru koji ste dobili vi uopće se ne spominje Haldol i to da se ne smije davati srčanim bolesnicima. Stanje poboljšano? Pa, majka je u bolnicu došla na nogama, ona se mogla popeti na treći kat, a vraćena je sanitetom nepokretna. Uvjerena sam da je davanje Haldola mojoj majci od utorka do petka značilo njezinu smrt i učinit ću sve što je u mojoj moći da doznam istinu – komentirala je Biserka Kovačić za Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:34