PROMJENE U STRANCI

Koraca podnio ostavku na funkciju predsjednika umaškog IDS-a

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.03.2019. u 15:47

Premantura, 031015.
Ministar Tihomir Jakovina zajedno s direktorom komunalnog poduzeca Edom Krajcarom prisustvovao je danas u Premanturi pustanju u probni rad uredjaja za prociscavanje otpadnih voda. Izgradnjom UPOV-a Premantura omoguceno je pustanje u rad novoizgradjenog podmorskog ispusta prociscenih otpadnih voda ukupne duljine 1.043 m, s podmorskom dionicom duljine 998 m putem kojeg se prociscena otpadna voda ispusta na dubinu od 38,80 m. Na fotografiji: Daglas Koraca, zamjenik ministra turizma.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX

Daglas Koraca

Dosadašnji predsjednik umaškog IDS-a Daglas Koraca na sjednici predsjedništva podružnice podnio je ostavku na tu funkciju, priopćeno je u nedjelju poslijepodne iz ureda za odnose s javnošću IDS-a.

Obrazloživši razloge svoje ostavke, Koraca je istaknuo da je to isključivo njegova odluka koju smatra, kako je rekao, "konstruktivnim potezom s obzirom na situaciju u kojoj se našla gradska podružnica IDS-a Umag".

- Moramo što prije krenuti prema rješavanju situacije i konsolidaciji podružnice - poručio je Koraca.

U umaškoj podružnici već dugo vlada nezadovoljstvo, zbog čega je umalo došlo do gašenja podružnice. Šezdesetdvoje njezinih članova bilo je spremno napustiti stranku ako se Koraca kao prvi čovjek umaškog IDS-a ne povuče.

Nakon što su članovi predsjedništva IDS-a Umag saslušali Koracino obrazloženje, prihvatili su njegovu odluku, a on će nastaviti aktivno sudjelovati u radu podružnice te obnašati funkciju gradskog vijećnika.

- Sukladno Statutu IDS-a, upravljanje podružnicom preuzeo je potpredsjednik Gradske podružnice, dok će se sve aktivnosti nastaviti po redovnom programu. Odlukom predsjedništva potvrđeno je da upravljanje podružnice preuzima Arden Sirotić, dugogodišnji član IDS-a te ravnatelj Talijanske osnovne škole Galileo Galilei u Umagu - kaže se u IDS-ovu priopćenju za javnost. On je, zahvalivši se na jednoglasnoj potpori, naglasio kako se vodstvo umaškog IDS-a slaže da im svima predstoji puno timskog rada te razgovora kao i rada na promjenama koje su Umagu nužno potrebne. Stoga je pozvao sve članove i simpatizere IDS-a da "svojim idejama, sugestijama i kritikama daju doprinos razvoju Umaga".

Sirotić je poručio da će mu prva aktivnost biti organiziranje niza sastanaka po svim ograncima u Umagu te da će u narednim danima imati točnu brojku članova koji su istupili iz podružnice, budući da je provjerom utvrđeno da neki od potpisa nisu autentični, odnosno, da neki od članova koji se nalaze na popisu nezadovoljnih nikad nisu zatražili ispis.

- Program IDS-a ima snažnu podršku na području našeg grada. Zajedno možemo mijenjati naš Umag nabolje - zaključio je Arden Sirotić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo