NA TURNEJI SA ŠKOROM

KORAK BLIŽE IZLAZNIM VRATIMA? Stevo Culej pred TV kamerama usporedio HDZ i JNA: 'Ni njima nisam ništa najavio'

 
Stevo Culej
 Goran Mehkek / CROPIX

Stevo Culej (HDZ) pridružio se predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori u kampanji na turneji po Slavoniji, a na pitanje novinara kako to da podržava Škoru, a ne HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović, Culej kaže da je Škoro osvježenje na političkoj sceni.

'Bit će neovisan bilo o kojoj političkoj stranci već će odgovarati samo narodu. Ništa nije slučajno u našoj Hrvatskoj pa ni moj dolazak ovdje. Mislim da su izbori praznik demokracije i da svatko može glasovati za onog kandidata tko mu najviše odgovara. S puno stvari u hrvatskom društvu nisam zadovoljan i to se očituje u mom radu u Saboru. Nije primjereno ni da uzdižem ni urušavam aktualnu predsjednicu', rekao je Culej, javlja N1.

Osvrnuo se i na Škorinu izjavu o pomilovanju Tomislava Merčepa osuđenog za ratni zločin, rekavši da mu to nije sporno.

'Svi ratni zločini kao takvi slučajevi podložni su kritici javnosti. Slučaj Merčepa bi se trebao ispitati zašto je osuđen po zapovjednoj odgovornosti', rekao je Culej.

Na pitanje o tome što mu je rekao šef HDZ-a Andrej Plenković zbog podrške Škori, Culej kaže da se s njim nije čuo, ali ne boji se izbacivanja iz stranke.

'Zašto bih se bojao bilo čega, slobodna smo država. Ne znam gdje vi živite, u kojemu se stoljeću nalazite, pa nije ovo Rusija', odgovorio je Culej na pitanje hoće li mu Plenković ovo zamjeriti.

Na pitanje je li spreman na izbacivanje iz HDZ-a, odgovara: 'Ne bez borbe. Ostajem onaj koji sam i bio.'

Premijeru Culej nije najavio svoju odluku o tome za koga će glasovati.

'Ni devedesetih kad sam radio za JNA nisam najavio da odlazim na hrvatsku stranu pa sam prešao', rekao je, a na opasku novinara N1 televizije da je to teška usporedba, Culej kaže:

'Zašto? Mora se odlučit u životu gdje podvući crtu', kaže Culej.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:52