PROPILI OBNOVU

Korčulanski glavari potrošili više na pošip nego na očuvanje starina

S nekoliko promila alkohola u krvi korčulanskim vijećnicima očito je teško brinuti se o spomenicima nulte kategorije

KORČULA - Na sjednici Gradskog vijeća Korčule nedopustivom je ocijenjena činjenica da se lani na uređenje i održavanje kuće Marka Pola potrošilo 18 tisuća kuna, na očuvanje starogradske jezgre 12,8 tisuća, a samo na konzumacije u gradskim ugostiteljskim objektima 72 tisuće kuna. Prema informacijama vijećnika, samo u jednome lokalu “na iće i piće” potrošeno je 28 tisuća kuna.

Za vino pošip Grad je iz troškova reprezentacije platio više od 17 tisuća kuna, a samo godišnji račun prema HTP-u Korčula iznosio je 158 tisuća kuna.

Vijećnik Korčulanske lige, Ivan Andrijić, ocijenio je da su planirani troškovi reprezentacije od 100 tisuća kuna u vremenu recesije preveliki. Dosadašnju praksu trošenja proračunskih sredstava ocijenio je lošom, zatraživši veću transparentnost u prikazu troškova reprezentacije.

- Poražavajuće je da Grad za obrtnike Korčule koji zapošljavaju 700 radnika izdvaja 10 tisuća kuna, a susjedna Općina Blato sa 18 tisuća kuna stimulira svakog novog obrtnika koji počne privatni posao, te daje i subvencije u visini 50 posto njegove mjesečne plaće, na rok od jedne godine - rekao je Andrijić.

I drugi vijećnik Korčulanske lige, Vjeran Filippi, istaknuo je da se proračunskim novcem ne raspolaže racionalno. - Stari grad, spomenik nulte kategorije, i kuća Marka Pola dva su glavna razloga dolaska turista u Korčulu i glavninu proračunskih sredstava trebamo usmjeriti na te stavke - zaključio je Filippi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:07