IZNENAĐENJE IZ ZADRA

Kosor i Kerum u koaliciji: Zašto smo potpisali sporazum? Želimo okupiti sve koji misle HRVATSKI!

 Jakov Prkić/Cropix

Jadranka Kosor i Željko Kerum u Zadru su u ime Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske građanske stranke potpisali koalicijski ugovor o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima u IX. i X. izbornoj jedinici. Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je naglasila da se radi o pred i poslijeizbornoj koaliciji s dogovorenim rasporedom mjesta na listama: Kerumovi ljudi će u X. izbornoj jedinici biti na trećem i sedmom, a u IX. na sedmom mjestu.

- Drago mi je što smo se nakon dvomjesečnih razgovora konačno dogovorili. Zašto smo potpisali koalicijski ugovor? Zato što želimo pobijediti na parlamentarnim izborima, zato što želimo okupiti sve koji misle hrvatski i za Hrvatsku i dokazati da ima izbornog potencijala na desnom centru - izjavila je Kosor i dodala da HDZ-ova istraživanja pokazuju da će HDZ u IX. i X. izbornoj jedinici po broju osvojenih mandata biti najbolji.

- Bit ćemo zadovoljni u noći s 4. na 5. prosinca! Ovu suradnju temeljimo na programima i na tragu gospodarskog osnaživanja kao zajedničkog cilja, te kršćanskim vrijednostima i domoljublju, rekla je Kosor.

- Ovo je pametno i jedino pravo rješenje, jer su isti ili slični birači HDZ-a i moji birači. Protivnici samo što šampanjac nisu otvorili, ali mi pobjeđujemo u IX. i X. izbornoj jedinici. Najbitnija pretpostavka gospodarskog oporavka je kontinuitet ove Vlade koja dobro radi - rekao je Željko Kerum i još jednom optužio medije za „širenje crnila“ i besperspektivnosti jer je Hrvatska stvarnost, uvjeren je Kerum, puno bolja od one koju prikazuju mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:43