POZIV NOVIM ČLANOVIMA VLADE

Kosor: Martina Dalić do 1. ožujka mora predložiti rebalans proračuna

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Nova ministrica financija Martina Dalić najkasnije do 1. ožujka trebala bi predložiti rebalans proračuna, a potpredsjednik za investicije Domagoj Milošević do veljače predstaviti svoj tim s kojim namjerava stvoriti atmosferu za dolazak investicija - pozvao je danas predsjednik HSLS-a Darinko Kosor nove članove Banskih dvora. HSLS podržava promjene u Vladi no nova lica, upozorava, tek trebaju pokazati hoće li biti “samo dobri manenekeni vladajuće koalicije do redovnih izbora ili zaista namjeravaju nešto promijeniti.

- Od nove ministrice financija ne očekujemo da radi isto kao stari ministar jer je on radio loše i zato je smijenjen te stoga osim rebalansa treba javno objaviti stanje državnih financija i jasno reći što se može isfinancirati - istaknuo je Kosor. Potpredsjednik za investicije bi pak, poručuju iz HSLS-a, trebao do dati javnu izjavu da su strani investitori u Hrvatskoj dobrodošli.

- Jer Vlada, a posebno lokalne vlasti ne čine sve kako bi stranim investicijam otvorili vrata - tvrdi Kosor. Prvi čovjek HSLS-a smatra kako je ključno, kad je riječ o investicijama, radikalno promijeniti ammosferu u Hrvatskoj.

- U atmosferi “držte lopova” koju vodi ova Vlada nema investicija - ističe predsjednik HSLS-a. Liberali smatraju kako građani nemaju vremena čekati još godinu dana do formiranja nove Vlade već ključne potreze za izlazak iz krize treba poduzeti odmah. Zato osim hitnog rebalnsa traže od Vlada donošenje zakona o rokovima plaćanja, smanjenje stope poreza na dohadak sa 40 na 35 posto za srednji platežni sloj, kao i ukidanje poreza na reinvestiranu dobit i plaćanja svih poreza i doprinosa za prvu godinu nečijeg zaposlenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:28