'PRED NAMA JE ŽALBA'

Kosor nakon presude generalima: Sazvala sam hitnu sjednicu Vlade!

Premijerka je zahvalila građanima na dostojanstvenom ponašanju nakon presude te istaknula kako je odluka da je Hrvatska sudjelovala u zločinačkom pothvatu neprihvatljiva
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Presuda koja je danas izrečena protiv hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača nije pravomoćna . Pred nama je žalbeni postupak - izjavila je premijerka Jadranka Kosor komentirajući odluku sudbenog vijeća Haaškog suda.

- Vijeće je presudilo da je Hrvatska sudjelovala u zločinačnom pothvata . To je neprihvatljivo. Dat ćemo sve od sebe da to dokažemo pogrešnim - pojasnila je Kosor.

Hrvatska je premijerka objasnila kako za svaki narod postoje trenuci koje je teško prihvatiti. Pogotovo kada su u suprotnosti sa zajedničkim željama i stavovima.

- Oluja je bila legalna vojna akcija. Svjesna sam da se svaka naša reakcija prati i mjeri. Želim posebno zahvaliti svim građanima što se ponašaju dostojanstveno u ovim trenucima , pogotovo braniteljima. Nadam se da će tako biti i dalje - zaključila je Kosor.

Premijerka je najavila i izvanrednu sjednicu Vlade na kojoj će se detaljnije raspravljati o presudi generalima .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:24